Ducks kompuroiden joulun viettoon: ”Joka jätkä katsoo peiliin”

Anaheim Ducksin syyskausi päättyi tiistaina New Yorkissa tavalla, joka heijastelee joukkueen koko kautta toistaiseksi. Joukkue kompuroi jälleen kerran ottelun omiin virheisiin.

Sami Vatanen, Anaheim (arkistokuva). Kuva: AFP / Lehtikuva

NEW YORK. Harva uskoi ennen kauden alkua, että viime kaudella voiton päässä Stanley Cupin finaaleista ollut Anaheim Ducks makaisi koko NHL:n toiseksi viimeisenä. Tämä on kuitenkin realismia joukkueelle, joka kompuroi New York Rangersin vieraana tiistaina tavalla, joka johti 2-3-jatkoaikatappioon.

Masentavinta tappiossa oli tapa, jolla se tuli. Rangersin molemmat varsinaisen peliajan maalit tulivat Ducks-pelaajien karmivien oman pään virheiden seurauksena.

Ducksin suomalaispuolustaja Sami Vatanen otti kuitenkin pisteenkin tyytyväisenä vastaan.

- Tässä vaiheessa kaikki otetaan, koska pisteitä tarvitaan paljon. Virheitä tulee peleissä aina, ei niille mitään voi. Ei vaan taaskaan saatu sitä voittomaalia aikaiseksi, Vatanen harmitteli Yle Urheilun haastattelussa New Yorkissa.

Uudella innolla

Huolestuttavinta Ducksin pelaamisessa on jonkinlainen henkinen takalukko, jota ryhmä ei tahdo saada auki. Sarjataulukko näyttää joukkueen olevan edelleen hengissä, mitä pudotuspeleihin tulee, mutta toisaalta tästä Anaheimissa ollaan puhuttu koko syksy.

Kohta ja kohta. Huhtikuu tulee ja pudotuspelit alkavat yllättävän nopeasti.

Rangers ei todellakaan ollut tiistaina hyvä ja tässä tullaankin Anaheimin ongelman ytimeen. Anaheimin voittaakseen ei tarvitse tällä hetkellä olla kovin hyvä.

- Tuo oli sinänsä meiltä ihan hyvä peli. Suhteellisen ehjä kuusikymmentä minuuttia, Vatanen linjasi.

Selvää on, että matka kotiin jouluksi on Ducksille poikkeuksellisen pitkä. Seuran GM Bob Murray on halunnut pitää onnellisen perheen kulissia yllä läpi syksyn, mutta nyt päävalmentaja Bruce Boudreaun potkut lienevät lähempänä kuin koskaan Anaheimissa.

Muutokset pelaajistossakaan eivät olisi megayllätys, mutta palkkakattoaikana aina haastavampi toteuttaa käytännössä.

- Jätkien kanssa puhuttiin tuossa pelin jälkeen, että nyt tauolla jokainen katsoo itseään peilistä. Sitten tullaan tapaninpäivänä takaisin hommiin aivan uudella innolla, Vatanen jatkoi.

- Ei tässä nyt auta muuta kuin lomailla hieman ja unohtaa tämä puoli tästä kaudesta.

”Tulee se pukki silti”

Lievän aivotärähdyksen vuoksi sivussa viikon verran ollut Rangers-vahti Antti Raanta oli luonnollisestikin tunneskaalan toisessa ääripäässä. Ainoastaan kahdesti edellisessä kymmenessä ottelussa voittanut Rangers pääsee joululomille huomattavasti paremmissa tunnelmissa.

- Onhan tällä henkisellä puolella ja muutenkin valtava merkitys päästä tauolla voitolla. On ollut pelillinen identiteetti hieman haussa tässä. Välillä pelataan hullun hyvin, välillä touhu on aivan karmivaa, Raanta selitti Yle Urheilulle.

- Mutta kyllä se pukki tulee silti, vaikka ollaan oltu kentällä vähän tuhmia, joulun jälkeen kaukaloon palaava Raanta nauroi lopuksi.