Barkov NHL:n paras rankkarispesialisti – valitse suosikkiosumasi!

Floridan Aleksander Barkov on juuri nyt NHL:n tehokkain viimeistelijä rangaistuslaukauksissa. Neljällä yrityksellä on syntynyt yhtä monta maalia.

urheilu
Aleksander Barkov
Aleksander Barkov on NHL:n paras rangaistuslaukausten laukoja (arkistokuva).AFP / Lehtikuva

Floridan Aleksander Barkov ratkaisi voiton joukkueelleen yön NHL-kierroksella ohittamalla Ottawa-vahti Craig Andersonin rangaistuslaukauskisassa. Ottelu oli jo toinen peräkkäinen, jossa suomalainen onnistuu ratkaisevassa rankkarissa.

Koko kaudella Barkov on päässyt yrittämään rangaistuslaukauksia neljä kertaa, ja hän on onnistunut niissä kaikissa. Barkovin huima sadan prosentin tehokkuus tekee hänestä koko NHL:n varmimman rankkarispesialistin.

Muillakin pelaajilla on puhtaita tilejä, mutta kukaan heistä ei ole yrittänyt ja onnistunut yhtä monesti kuin Barkov.

Mikä hienointa, ovat kolme Barkovin maaleista olleet kisan ratkaisevia osumia. Tässäkin tilastossa Barkov hallitsee NHL:ää.

- Barkov on ollut paras pelaajamme tähän asti. Hän on niin nuori, mutta dominoi kaukalossa. Hän on hämmästyttävän hyvä, ja paras pelaajamme kiekon kanssa ja ilman sitä, suitsutti Floridan maalivahti Roberto Luongo Sportsnetin haastattelussa ennen viimeisintä ottelua.

Barkov on laittanut kiekkoa maaliin monella eri tavalla. Marraskuun lopussa hän veivasi Peter Forsberg -tyylisen maalin New York Islandersia vastaan ja joulukuun alussa hän upotti Columbuksen varmalla rystynostolla.

Sunnuntain maalissa Vancouveria vastaan Barkov näytteli hukkaavansa kiekon, mutta huijasikin vain ruotsalaisvahti Jacob Markströmiä ja upotti komean osuman. Ottawa puolestaan kukistui eleettömällä rannevedolla. Katso videot Barkovin kauden kaikista rankkarimaaleista alta ja äänestä suosikkiasi!

Barkovin tämän kauden rangaistuslaukausmaalit videoina:

27.11. vs. NY Islanders (siirryt toiseen palveluun)

4.12. vs. Columbus (siirryt toiseen palveluun)

20.12. vs. Vancouver (siirryt toiseen palveluun)

22.12. vs. Ottawa (siirryt toiseen palveluun)

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lähteet: NHL.com, Sportsnet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat