Suora

  • Urheilustudio
  • Zao, naisten kilpailu
  • Wengen, miesten alppiyhdistetyn pujottelu
  • Wengen, miesten alppiyhdistetyn pujottelu
  • Cortina d'Ampezzo, naisten syöksylasku
  • Chaux-Neuve, yhdistetyn mäkiosuus
  • Chaux-Neuve, yhdistetyn mäkiosuus
  • Laax, lumilautailun slopestyle

Salibandytähdelle joulu on hengähdystauko – ”Pidän sormeni ristissä”

- Vietämme lahjatontakin joulua, mutta joskus siitä on lipsuttu. Keskiössä on se, että saamme olla yhdessä ja nauttia, Tero Tiitu korostaa.

urheilu
Tero Tiitu juhlii maalia.
Ville Vuorinen

Miesten salibandyliigassa pelaavaa Viikinkejä edustava Tero Tiitu, 33, aikoo rentoutua jouluna urheilusta ja opiskeluista.

- Sitä varten tulin Suomeen täksi kaudeksi, että saan viimeiset opintoni kasaan.

Ruotsin liigassa Warbergissa ja IBF Falunissa pelannut Tiitu suorittaa Aalto-yliopistossa kahta tutkintoa, ja hänestä tulee tuotantotalouden diplomi-insinööri ja rahoitukseen erikoistunut kauppatieteen maisteri.

- Kun arkeni on hektinen huippu-urheilun ja opiskeluiden vuoksi, joulu on minulle niistä hengähdystauko. Silloin minulle on tärkeää päästä läheisteni luo syömään ja nukkumaan hyvin sekä pelaamaan pöytälätkää broidini kanssa. Yleensä olen voittanut hänet, mutta hänellä on varmasti kova revanssinälkä. En vielä tiedä, onko hän treenannut sitä lisää.

Joululomansa aikana Tiitu aikoo myös innokkaana hiihtäjänä sivakoida entisissä kotimaisemissaan Joensuussa, jossa hänen äitinsä ja vuonna 1991 syntynyt pikkuveljensä asuvat.

- Pidän sormeni ristissä, että hiihtokelit tulisivat sinne. Onneksi ainakin Kontiolahdella on jäädytetty latu, Tiitu sanoo.

Hän viettää siis stressitöntä joulua.

- Vietämme lahjatontakin joulua, mutta joskus siitä on lipsuttu. Keskiössä on se, että saamme olla yhdessä ja nauttia, Tiitu sanoo.

Hän ratkaisi Suomelle salibandyn maailmanmestaruuden vuoden 2008 kisojen loppuottelun jatkoajalla Ruotsia vastaan. Hän juhli MM-kultaa myös kaksi vuotta myöhemmin. Muita miesten maailmanmestaruuksia Suomi ei ole voittanut.

Suosittelemme

Tuoreimmat