Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheilustudio
  • Cortina d'Ampezzo, naisten syöksylasku
  • Chaux-Neuve, yhdistetyn mäkiosuus
  • Yhdistetyn MC: Chaux-Neuve, mäkiosuus

Kommentti: Löytyykö Jokerien lahjasäkistä tasaisuutta?

Helsingin Jokerit pelaa pisteiden valossa hienoa KHL-kautta, mutta peliesitykset jättävät jatkuvasti toivomisen varaa, kirjoittaa Yle Urheilun Arimo Laakkonen.

urheilu
Jani Rita ja Jesper B. Jensen juhlivat
Pietarin SKA:n päihittäminen divisioonan voittotaistelussa takaisi Jokereille loistavat asetelmat pudotuspeleihin.Tomi Hänninen

KHL:n sarjataulukkoa vilkaisemalla selviää, että Jokerit on kerännyt kolmanneksi eniten pisteitä koko liigassa ja johtaa omaa divisioonaansa yhdeksällä pisteellä ennen yhden ottelun vähemmän pelannutta Pietarin SKA:ta. Tuo kärkipaikka myös takaa helsinkiläisten sijoituksen läntisen konferenssin kakkosena.

Lisäksi joukkue lähti joulun viettoon viiden ottelun voittoputkessa. Hyvältä näyttää, siis.

Pelillisesti Jokerien syyskausi on kuitenkin jättänyt paljon kysymysmerkkejä kevättä ajatellen.

Aivan kauden alku sujui kuin tanssi, mutta sen jälkeen Erkka Westerlundin valmentama joukkue on kärsinyt todella suurista tason vaihteluista jopa kesken erien, puhumattakaan otteluista.

Niitä on jostain syystä sattunut etenkin kotipeleissä. Lokakuun lopun tappio Dinamo Riikalle on tästä räikein esimerkki. Jokerit johti ottelua kahden erän jälkeen jo 5-0, mutta taipui lopulta käsittämättömästi voittomaalikilpailussa lukemin 5-6.

Myös tiistainen vierasottelu Spartakia vastaan osoitti sen, ettei henkseleitä kannata sen suuremmin paukutella. Jokerien oma hyökkäyspeli oli ottelussa täysin olematonta, eikä joukkue saanut aikaiseksi ainuttakaan pyöritystä vastustajan päätyyn.

Vierasvoitto toki irtosi tehokkaalla viimeistelyllä suorista hyökkäyksistä, mutta pistepotin takasi myös moskovalaisten heikko viimeistely.

Jokerien onkin syytä toivoa joulupukilta lahjaksi tasaisuutta, jolla kevään kovat pelit käännetään voitoiksi. Moneen ohipeliin ei ole varaa, jos helsinkiläisjoukkue haluaa pitää jatkuvasti vahvistuneen SKA:n takanaan aina runkosarjan loppuun asti.

Suosittelemme

Tuoreimmat