Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomalaiskomeetta ei ota paineita NHL-kykyjenetsijöistä – "Haluamme vain voittaa MM-kultaa"

Olli Juolevin mukaan Suomi on kotiyleisön edessä yhtenäinen ja hyökkäysvoimainen joukkue, jossa ei omia tehoja mietitä.

urheilu
olli juolevi
Roni Rekomaa / Lehtikuva

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen yksi mielenkiintoisimmista kasvoista MM-kotikoissa on 17-vuotias Olli Juolevi.

Helsingin Jokereissa kiekko-oppinsa saanut taitava puolusta jätti viime kauden jälkeen kasvattajaseuransa taakseen ja suuntasi Kanadan junioriliiga OHL:ssä pelaavan London Knightsin takalinjoille.

Juolevi on pelannut OHL:ssä loistavan syyskauden. Hän on Nuorten Leijonien puolustuksen tärkeimpiä pelaajia, vaikka lauantaina alkavat MM-kotikisat ovat hänelle ensimmäiset arvokisat juniorimaajoukkueessa.

- Olen päässyt hyvin jengiin mukaan, vaikka en ole ollut lainkaan mukana aiemmissa turnauksissa. Porukka on todella yhtenäinen, eikä yhteishengen luominen ole koskaan ollut suomalaisessa joukkueessa ongelma. Meillä on hyvä meininki.

Juolevi nousi Nuorten Leijonien miehistöön vasta tänä syksynä. Ensimmäiset U20-maaottelunsa hän pelasi MM-turnauksen alla Sveitsiä ja Yhdysvaltoja vastaan.

- Totta kai alkaa vähän jännittää. Meillä on pitkät leirit takana ja pelit alkavat olla lähellä. Porukka on tiukempi kuin ennen. Kaikki tekeminen on jämptimpää, Juolevi totesi.

Isokokoinen ja monipuolinen puolustaja on noussut yhdeksi ensi kesän NHL-varaustilaisuuden kuumimmaksi puolustajanimeksi. Nuorten kisoja saapuu seuraamaan Helsinkiin satoja kykyjenetsijöitä ja NHL-seurojen edustajia, mutta se ei Juolevia hetkauta.

- Luulen, että kaikki haluavat pelata täällä vain joukkueelle ja voittaa MM-kultaa. Ei siinä pitäisi olla mitään sen ihmeellisempää. En usko, että kukaan ajattelee omia tehoja. Kaikki pelaavat täällä Suomelle.

Millainen ryhmä Suomella on kotikisoissa kasassa?

- Olemme yhtenäinen, nopea ja hyökkäysvoimainen joukkue, Juolevi linjaa.

Nuorten MM-kisat käynnistyvät lauantaina ottelulla Tshekki - Venäjä. Ottelua voi seurata suorana TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle Puheella kello 14 alkaen. Suomen ja Valko-Venäjän kohtaaminen välitetään suorana kello 18.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat