Kasperi Kapanen: "Venäjää vastaan olisi aika ottaa roolia maalinteossa"

Kasperi Kapasella oli muutama paikka MM-kotikisojen avauspelissä, mutta vielä hän ei osunut tolppien väliin. Maanantain Venäjä-ottelussa tulosta tarvittaisiin.

urheilu
Kasperi Kapanen
Lehtikuva

Suomi voitti nuorten jääkiekon MM-kotikisojen avausottelun Valko-Venäjää vastaan lopulta 6-0, vaikka ensimmäinen maali syntyi vasta toisen erän lopussa.

- Eka peli on aina se vaikein, oli paljon yleisöä ja kaikkia jännitti. Oli vaikea saada sitä ensimmäistä maalia, ja kaikkia rupesi vähän ärsyttämään. Onneksi saatiin se, ja sitten peli lähti rullaamaan siitä, hyökkääjä Kasperi Kapanen totesi Yle Urheilulle.

Maanantaina vastus kovenee huomattavasti, kun vastaan asettuu Venäjä. Pelissä ratkaistaan jo paljon, sillä joukkueet ovat suurimmat ennakkosuosikit B-lohkon voittajaksi.

- Aina sitä lohkovoittajana haluaa lähteä jatkopeleihin. Se on kuitenkin vain yksi peli lisää. Ei ole mitään sellaista, että jos ei voiteta, niin se on kuolema saman tien.

- Lähdetään pelaamaan parasta peliämme. Puolustuspää pitää saada kuntoon, hyökkäyspäässä osaamme pelata. Venäjää vastaan pitää myös laittaa kiekkoa paikoista pussiin.

Kapanen pelaa samassa ketjussa Mikko Rantasen ja Roope Hintzin kanssa. Ketju loi hyvin paikkoja avauspelissä, mutta maalinteko ei vielä onnistunut.

- Viimeistelyä pitää parantaa avauspelistä, minulla oli ainakin kolme hyvää paikkaa ja Mikollakin pari. Venäjää vastaan olisi aika ottaa roolia maalinteossa.

Kapaselta odotettiin viime vuoden kisoissa paljon, mutta tänä vuonna joukkueessa on useampikin tähti, joiden olisi syytä tehoilla. Kapanen ei siis enää ole yksin paineiden kanssa.

- Viime vuonna vähän puristin mailaa, mutta nyt menin vain nauttimaan jääkiekosta. On rento meininki ja itseluottamusta, niin on hyvä fiilis pelata.

Kolmannen polven kiekkoilija hehkutti vieläkin sitä, että saa pelata viimeiset nuorten MM-kisansa kotiyleisön edessä.

- Tämä on uskomaton juttu, että sattui kotikisat. Nautin tästä niin paljon kuin vain pystyn. Hieno turnaus on tulossa.

Venäjä – Suomi maanantaina klo 18 TV2:ssa, Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat