Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hakkuri Ojansivu toipunut huippuiskuun - Egypti nurin Kuortaneella

Suomen valmennusjohto sai Egypti-ottelussa loistouutisia, mykoplasmasta EM-kisoista lähtien kärsinyt Suomen ykköshakkuri Olli-Pekka Ojansivu on jälleen iskussa.

urheilu

Reilut kaksi kuukautta mykoplasmasta toipunut Olli-Pekka Ojansivu hurmasi kotiyleisön Kuortaneella. Näyttäviä iskulyöntejään viljellyt Ojansivu jaksoi pelata täydet minuutit, kun Suomi kukisti Egyptin puhtaasti erin 3-0. Erät Suomelle 25-23, 25-17 ja 25-12.

Ottelussa 16 pistettä takonut Ojansivu oli Suomen tehokkain pelaaja. Ojansivun rinnalla kapteeni Antti Siltala ja Niklas Seppänen iskivät molemmat yhdeksän pistettä.

Tilastot kelpaavat varmasti päävalmentaja Tuomas Sammelvuolle, sillä Urpo Sivula ja Olli Kunnari ovat poissa olympiakarsintaturnauksesta. Berliinissä kaksikon paikoilla pelaavat todennäköisesti juuri Siltala ja Seppänen.

- Olen todella tyytyväinen. Tämä kasvattaa joukkueen itseluottamusta. Seppäsellä oli vakava rasitusmurtuma sääressä, Ojansivulla paha tauti ja varmaan siitä on vielä jäljellä. Lisäksi Siltala ei ole hirveästi pelannut seurassaan (Krasnojarsk), mutta nyt täällä hyvä esitys, Sammelvuo kehui ja lisäsi listaan vielä passari Eemi Tervaportin.

Suomi on oikealla tiellä, sillä Egypti ei ole mikään heittopussi. Afrikan mestaruuden viidesti peräkkäin napannut Egypti lähtee suosikkina maanosan olympiakarsintaturnaukseen.

Hakkuri Ojansivu oli myös helpottunut pelin jälkeen.

- Jos vertaan viime viikkoihin, niin paljon paremmalta näytti, vaikka pomppu ei noussut kuin yleensä.

Ojansivu sairastui mykoplasmaan Italian EM-turnauksessa lokakuussa. Tauti vei puhdin kropasta. Ojansivu alkaa olla vasta nyt, reilun kahden kuukauden pelitauon jälkeen iskussa.

Toki Ojansivu kokeili voimiaan joulukuun puolivälissä, kun Tiikerit pelasi CEV-cupin ottelun Siperiassa Surgutia vastaan. Kunto kesti kolme ensimmäistä erää, ja Tiikerit hävisi pelin erin 1-3.

- On tämä aika vaikeata ollut, eipä ole hirveästi eriä takana sen Italia-matsin (EM-turnaus) jälkeen. Siperian-reissu oli hyvä, mutta sen jälkeen yritin tehdä kovan punttitreenin ja olin kolme päivää sekaisin. Ei ollut kroppa valmis.

Berliinissä kovat riskit - kroppa voi yllättäen väsähtää

Vaikka Ojansivu juhli Kuortaneella Egyptiä vastaan, todellinen iskukyky nähdään vasta ensi viikolla Berliinissä. Punttisalilla Ojansivu jättää rehkimisen suosiolla muille.

- Punttitreeniä mieluummin liian vähän kuin vähän. Pelillisesti olen ihan ok-kunnossa, mutta fysiikka ei ole yhtä rautainen kuin EM-kisoissa.

- Nyt pitää pelata piste kerrallaan. Ei voi ajatella hirveästi pidemmälle, koska kroppa voi romahtaa, Ojansivu muistutti.

Suomen lentisjoukkue on osannut myös ottaa ilon irti Ojansivun pitkästä piinasta. Kuittailua on leirillä piisannut.

- Mua on jo kutsuttu Mykoksi, ja ihan perusläppää tullut. On ihmetelty, että mistä tämä on mulle tullut, kun tämä on yleensä urheilijoilla tai kestävyysurheilijoilla, Ojansivu nauroi.

Suomi pelaa keskiviikkona toistamiseen Egyptiä vastaan. Olympiakarsintaturnaus odottaa Berliinissä ensi viikolla.

Suomen lohkovastustajat ovat hallitseva olympiavoittaja Venäjä, EM-nelonen Bulgaria ja hallitseva Euroopan mestari Ranska. Lohkon kaksi parasta etenee jatkoon.

Turnauksen voittaja etenee suoraan Rion kisoihin. Kakkonen ja kolmonen jatkavat kesän maailmankarsintaan Japaniin, jossa jaetaan neljä lisäpaikkaa olympialaisiin.

- Haastajana lähdetään Berliiniin, mutta mä ainakin lähden aina voittamaan peliä. Treeneissä on kulkenut koko jengillä hyvin, Ojansivu painotti.

Suosittelemme

Tuoreimmat