Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

TOP3 – positiivisimmat urheiluilmiöt 2015

Yle Urheilun vuosikatsauksessa vuoden positiivisimmaksi urheiluilmiöksi nousi kotimainen jalkapallo.

urheilu

3

Suomen koripallomaajoukkueen fanit ryhmäkuvassa.
Ville Vuorinen

Upeat suomalaisfanit

Suomen palloilumaajoukkueet saivat faneiltaan uskomattoman hienoa tukea urheiluvuonna 2015. Valtava määrä suomalaisia oli paikan päällä, kun Suomi pelasi koripallon ja lentopallon EM-kisoissa.

Myös Suomen jalkapallomaajoukkue sai hienoa tukea uskollisilta kannattajiltaan niin Olympiastadionilla kuin vierasotteluissakin, vaikka Huuhkajien "kaikkien aikojen karsinnat" mönkään menivätkin.

Lisäksi parhaillaan käynnissä olevat nuorten jääkiekon MM-kotikisat ovat vetäneet Helsingin Areenan täyteen, ja naisten salibandyn ja ringeten MM-kotikisat kiinnostivat.

Helsingissä kesällä järjestetty Gymnaestrada-voimistelutapahtuma oli sekin jättimenestys. 21 000 osallistujaa ja 78 000 katsojaa ovat vaikuttavia lukemia.

2

Jarkko Nieminen tervehtii yleisöä.
Tomi Hänninen

Huippujen hienot jäähyväiset

Kaikkien aikojen Leijona-pelaaja Teemu Selänteen paita nostettiin hallin kattoon sekä Anaheimissa että maajoukkueessa upein seremonioin. Niin ikään mahtavan uran NHL:ssä pelannut Kimmo Timonen sai viimeisellä kaudellaan sen suurimman palkinnon Stanley Cupin voiton myötä.

Myös Suomen kaikkien aikojen tennisässä Jarkko Nieminen päätti ainutlaatuisen uransa ja juhli näyttävästi marraskuisessa Final Night -tapahtumassaan yhdessä Roger Federerin, Selänteen ja Peter Forsbergin kanssa.

Lisäksi kilpajäät hyvästeli upean uran tehnyt taitoluistelija Kiira Korpi.

1

Simo Valakari nostaa mestaruuspokaalia joukkueen ympäröimänä.
Lehtikuva

Kihelmöivän jännittävä Veikkausliiga

Seinäjoen Jalkapallokerho lopetti HJK:n kuuden vuoden mittaisen kultaputken Veikkausliigassa, joka oli kaudella 2015 jännittävämpi kuin pitkään aikaan.

Kauden aikana tilanteet vaihtelivat tiuhaan tahtiin, ja lopulta mestaruudesta taisteli viimeiselle kierrokselle asti kolme joukkuetta. Kamppailussa mukana oli SJK:n ja lopulta pronssille jääneen HJK:n lisäksi myös hopeaa napannut RoPS.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme