Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Kommentti: Kasperi Kapanen – kaukana flopista

Kasperi Kapasta on helppo kritisoida, mutta miksi? Vaikka tehoja ei ole tullut, Kapanen pelaa vahvaa MM-turnausta, kirjoittaa Yle Urheilun Sami Laine.

urheilu
Kasperi Kapanen
Tomi Hänninen

Kasperi Kapanen on saanut nuorten MM-kotikisojen aikana suomalaiselta kiekkoyleisöltä kritiikkiä, mutta täysin turhaan. Kapanen on ollut kolmessa ensimmäisessä MM-ottelussa Suomen parhaimmistoa, vaikka 19-vuotiaan laiturin tilastoihin on merkitty vasta yksi maali.

Kapanen ei ole ollut missään nimessä huono.

Kapasen U20-kisat menivät vuosi sitten penkin alle Kanadassa. Tuolloin palaute oli paikallaan. Nyt hän on aikuistunut huomattavasti ja on Jukka Jalosen alaisuudessa kuin uudestisyntynyt Leijona-paidassa.

Toronto Marliesin hyökkääjä on kuitenkin vuoden takaisten tapahtumien vuoksi ollut yhä helppo kohde kriitikoille. Kun maaleja ja pisteitä ei tule odotetulla tahdilla, unohdetaan suurlupauksen muut ominaisuudet.

Kapasen kohdalla pitäisi kuitenkin ehdottomasti katsoa tuloksen taakse.

Samoin on esimerkiksi käynyt Kanadan superĺahjakkuudeĺle Mitch Marnerille, joka on joutunut kanadalaismedian pyöritykseen tehottomuutensa (1+2) vuoksi.

Kapasen kohdalla pitäisi kuitenkin ehdottomasti katsoa tuloksen taakse.

Kapanen on tehnyt heti kotikisojen avausvaihdostaan lähtien kiitettävästi töitä molempiin suuntiin – kiekonmenetyksen jälkeen Kapanen on lähes poikkeuksetta ensimmäinen hyökkääjä puolustajien apuna.

Kapanen on vuodessa ottanut aimo harppauksia myös fyysisesti. Vaikka hänet tunnetaan lähinnä nopeudestaan ja kiekollisesta taidostaan, hän on ollut yksi Nuorten Leijonien kovimmista taklaajista ja pelaa niiteillään vain harvoin itsensä ulos tilanteista.

On selvää, että Kapaselta odotetaan myös tehoja. Yksi maali ei tyydytä kiekkosuvun vesaa itseäänkään, mutta mikä tärkeintä: yritystä ja paikkoja on. Kapanen on Suomen ahkerin laukoja (15) ja pelaa itseään koko ajan hanakasti maalipaikkoihin.

Slovakiaa vastaan syntynyt turnauksen avausmaali pudotti valtavan vuorigorillan Kapasen harteilta ja lisää on varmasti tulossa. Ehkä nyt avaustaistojen liika puristus on historiaa?

Hyvä merkki on myös se, että yhteispeli Aleksi Saarelan ja Julius Nättisen kanssa loksahti välittömästi kohdilleen.

Alkulohkon päätösottelu Suomi - Tshekki torstaina 31.12. kello 18.00. Suora lähetys TV2:lla ja Yle Puheella.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat