Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tanskan uroteko jäi 44 sekunnin päähän - Venäjä venyi pakkoraossa

Tanska näytti alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, kuinka henki oli lähellä nujertaa materiaalin jääkiekossa. Suursuosikki Venäjä kävi kuilun partaalla MM-puolivälierissä.

urheilu
Markus Jensen, DEN #9 tekee 1-1. 2.1. 2016
Tanska juhlii ottelussa Venäjää vastaanTomi Hänninen

Venäjän ja Lokomotiv Jaroslavlin hyökkääjä Jegor Korshkov veivasi vanhanaikaisella 1-0-maalin saldoten MM-turnauksessa kuudennen tehopisteen.

Toisella peliminuutilla syntynyt osuma toi hyvänolontunteen punakoneen pelaajille. Venäjä voitti puhtaasti Suomen alkulohkon, kun taas Tanska venyi jatkopeleihin yhdellä Sveitsi-voitolla.

Avauserän näyttävin suoritus nähtiin Venäjän hallinnasta huolimatta tanskalaisilta, kun Röglessä seuratasolla pelaava Mathias From porhalsi oman maalin tuntumasta läpi kentän, ja oli lähellä tehdä "kärkikynällä" tasoituksen.

Taitavammat venäläiset hankkivat itselleen hankaluuksia olemalla ottelussa oudun flegmaattisia. Toisessa erässä vaikutti kuin joukkueet olisivat vaihtaneet paitoja tauolla.

Halukkaampi ja aktiivisempi Tanska vei yhtäkkiä peliä ja suosikki Venäjä alkoi tyytyä passiiviseen trap-puolustamiseen. Juutit pääsivät yllävän helposti punakoneen puolustusalueelle ja sohivat maalin edestä pari ns. likaista maalia.

Markus Jensen löi kaksinkamppailuväännössä ensin Artur Lautan ja iski oikea-aikaisella nousullaan 1-1-osuman kakkoserän alussa.

Tasoituksen alustanut Malmö Redhawksin hyökkääjä Thomas Olsen sai kunnian lapioida vapaasti Alexander Georgievin torjuman paluukiekon takatolpalta häkkiin, kun venäläisten puolustaminen ei oikein maittanut.

Venäjän maalin johto vaihtui puolikrouvin kynneksellä 1-2-tappiotilanteeksi - ja vieläpä aivan ansaitusti. Vasta toisen erän lopulla Venäjä sai hyökkäyspalettiaan jollain lailla kuntoon.

Tanska jäi jyrän alle mutta sinnitteli

Kolmas erä oli käytännössä Tanskalle pelkkä selviytymistaistelu vaihto vaihdolta, kun pelin henki oli Venäjä vastaan Tanskan molari Thomas Lillie. Artur Lauta unohtui yksin maalin eteen ja sai viimeistellä paraatipaikalta numerot 2-2:een.

Tanska näytti jo lyödyltä miehistöltä, mutta Venäjän puolustus sortui kertaalleen huonoon purkuun, josta viivakuti kimposi venäläispelaajasta suoraan Emil Christensenille, joka siirsi lusikkapuolelta pikkumustan kolmannen kerran Venäjän reppuun.

Kolmannen erän päätösminuutilla ilman maalivahtia pelannut Venäjä sai maistaa puolestaan onnettaren soppaa. Lautan veto epäonnistui pahoin mutta sujahti puolivahingossa Vladislav Kameneville, joka ei erehtynyt huipputontista. Tanskan jättiyllätys jäi ainoastaan 44 sekunnin päähän!

Jatkoerässä kapteeni Kamenev osui toisen kerran peräkkäin ja nosti Venäjän välieriin. Ailahtelevasti esiintynyt Venäjä on näyttänyt MM-turnauksessa suuruutensa nousemalla kahden maalin takaa Suomea vastaan ja nyt Tanskaa vastaan viimeisellä minuutilla.

Venäjä kohtaa maanantain MM-välierissä voittajan ottelusta USA-Tshekki.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat