1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ruotsalaislehti varoittaa Puljujärvestä ja Laineesta: "Pitää pysäyttää kaksi avaruusoliota"

Aftonbladetin Hans Abrahamsson varoittaa kolumnissaan Jesse Puljujärvestä ja Patrik Laineesta. Suomalaistähtien loistosta huolimatta ruotsalainen uskoo omiensa mahdollisuuksiin Suomen heikon puolustus- ja maalivahtipelin takia.

Jesse Puljujärvi (vas.) ja Patrik Laine Kuva: Tomi Hänninen

Suomen ja Ruotsin maanantainen välieräkohtaaminen on saanut myös ruotsalaismediat ennakoimaan aktiivisesti tulevaa kamppailua. Aftonbladetin Hans Abrahamsson veistelee jo melkoisia varoituksia Suomen superketjun ja etenkin sen kahden kovimman syömähampaan ympärillä.

- Saimme Suomen. Kyse ei ole Suomen pysäyttämisestä. Kyse on kahden avaruusolion pysäyttämisestä, Abrahamsson aloittaa kolumninsa (siirryt toiseen palveluun).

Aftonbladetin toimittaja seurasi ennen Ruotsin puolivälierää puolet Suomen ja Kanadan välisestä kamppailusta, eikä kolumnista puutu ylisanoja.

- Mikä paine, mikä peli, mitä maaleja ja mitkä pelaajat. Puhun tietenkin kahdesta 17-vuotiaasta, Jesse Puljujärvestä ja Patrik Laineesta. Tuntuu kuin sillä ei olisi mitään väliä, montako maalia vastustaja tekee. Laine ja Puljujärvi tekevät aina yhden lisää. He ovat tehneet Sebastian Ahon kanssa ketjuna viidessä pelissä 38 (!) pistettä.

Alun varoittelusta huolimatta Abrahamssonilla riittää myös uskoa Ruotsin mahdollisuuksiin.

- Kaksi 17-vuotiasta voivat hyvin sokaista, mutta Suomella on monia ongelmia. Puolustus on ollut heikkoa koko turnauksen. Peräpäässä ei ole läheskään niin paljon taitoa kuin hyökkäyspäässä. Maalivahti Veini Vehviläinen ei ole vakuuttanut ja Ruotsilla on iso etu sillä saralla. Linus Söderström on ollut tähän mennessä turnauksen paras maalivahti.

Helsingissä olevalla toimittajalla on myös selkeä viesti koti-Ruotsiin ja oma arvio ottelun asetelmista.

- Meillä on joukkue, heillä on yksittäisiä tähtiä. Tällä kertaa uskon joukkueen olevan vahvempi. ”Juniorkronorna” on suosikkini välierään.

- Yrittäkää hankkia liput ja tulkaa Helsinkiin maanantaina. Lentäen, laivalla, autolla, pyörällä, millä vain, koska tätä peliä ei kannata jättää välistä. Ruotsin joukkue tarvitsee kaiken mahdollisen tuen.

Abrahamssonin kolumnista uutisoi ensimmäisenä Suomessa Ilta-Sanomat.

MM-välierä Suomi-Ruotsi maanantaina klo 16. Suora lähetys TV2:ssa alkaa klo 15.45 ja Yle Puheessa klo 15.50.