Tottenham kolisutteli maalipuita Evertonia vastaan

Tottenham ja Everton jakoivat pisteet Valioliiga-kierroksen viimeisessä ottelussa.

Mauricio Pochettinon luotsaama Tottenham on kärsinyt tällä kaudella vain kaksi tappiota. Kuva: EPA

Manageri Mauricio Pochettino on tehnyt toisella kaudellaan hyvää jälkeä Tottenhamissa ja joukkue on kivunnut vuodenvaihteen tienoilla lähelle sarjakäkeä. Uuden vuoden alussa odotti kova testi, kun joukkue matkasi Evertonin vieraaksi. Tuloksena oli 1-1-tasapeli.

Tottenham hallitsi ensimmäistä puoliaikaa suvereenisti, mutta tauon viettoon lähdettiin tasatilanteessa. Evertonin Aaron Lennon tykitti komealla laukauksella isännät johtoon 22. peliminuutilla. Piskuinen laitavipeltäjä ei tuulettanut osumaa vanhaa seuraansa vastaan.

Vieraat tasoittivat ottelun avausjakson lisäajalla. Toby Alderweireld lähetti pitkän pystypallon, Dele Alli otti sen rinnalla haltuun ja pamautti suoraan ilmasta pelivälineen ohi Tim Howardin. Maali oli tämän kauden Spurs-sensaatiolle viides.

Tottenham olisi voinut tehdä avausjaksolla useamman maalin, mutta vierailla oli huonoa tuuria. Harry Kanen matala kaukolaukaus jysähti tolpan sisäreunaan ja Ben Daviesin komea kuti ylärimaan.

Toinen jakso oli tasaisempi, kun myös isännät saivat luotua maalipaikkoja. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, kun Tottenhamin Hugo Lloris venytti kätensä näyttävästi Muhammed Besic vedon eteen.      

Tasapelit ovat olleet molempien joukkueiden kirous tällä kaudella, sillä kumpainenkin on tasannut pisteet jo yhdeksän kertaa Valioliigassa. Tottenham jatkaa sarjassa neljäntenä, kuusi pistettä sarjaa johtavan Arsenalin perässä. Everton on sijalla yksitoista.