Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien vapaaohjelma

MM-finaali paperilla: Tehokkaat huippuyksilöt haastavat tasaisen hyvän Venäjän

Tilastojen perusteella Suomella on paremmat yksilöt ja tehokkaampi hyökkäys, mutta Venäjä on tasaisen vahva joukkue ennen tiistai-illan MM-finaalia.

urheilu
Suomi Nuoret Leijonat finaaliin
Tomi Hänninen

Nuorten jääkiekon MM-finaalin asetelmat Suomen ja Venäjän välillä ovat selvät: turnauksen paras ylivoimajoukkue ja tehokkaimmin laukonut Suomi mittaa Venäjän kivikovan alivoiman, joka on ollut tähän asti turnauksen parasta.

Suomi on käyttänyt ylivoimansa hyväksi murhaavalla prosentilla, sillä yli 40 prosenttia vastustajan jäähyistä on päättynyt ennen aikojaan Nuorten Leijonien maaliin. Toisaalta Venäjä on koko turnauksessa päästänyt vain yhden osuman pelatessaan alivoimalla.

Venäjä on ollut turnauksessa tasaisen hyvä kaikilla osa-alueilla, kun taas Suomi on päästänyt liikaa maaleja omiin. Välierässä trendi kuitenkin jo kääntyi, kun molempien päiden maalijuhlat päättyivät tiukkaan 2-1-voittoon Ruotsista.

Yksittäisiä pelaajia katsoessa etu on Suomella. Turnauksen pistepörssin kymmenen parhaan joukossa on peräti neljä suomalaista: Jesse Puljujärvi johtaa, Sebastian Aho on toisena ja Patrik Laine neljäntenä. Puolustaja Olli Juolevi täydentää suomalaisnelikon seitsemännellä sijallaan.

Venäläisistä vain yksi pelaaja on kymmenen parhaan joukossa: välierän Yhdysvaltoja vastaan kahdella maalillaan ratkaissut Jegor Korshkov on jaetulla kahdeksannella sijalla.

Maalivahtipelaamisen tilastossa etu on Venäjällä, mutta toisaalta Kaapo Kähkönen on vastuuseen päästyään ollut erittäin hyvä Nuorten Leijonien maalilla.

MM-finaali Venäjä-Suomi tiistaina 5.1. kello 20.38. Suora lähetys TV2:ssa alkaa kello 19.35.

Suomi vs. Venäjä nuorten MM-turnauksessa

Tilasto

Suomi

Venäjä

Tehdyt maalit

31 (turnauksen 1.)

20 (4.)

Päästetyt maalit

19 (6.)

11 (3.)

Laukaisuprosentti

15,42 (1.)

10,81 (4.)

Ylivoimamaalit ja -%

11 (1.) ja 40,74 (1.)

5 (4.) ja 27,78 (3.)

Alivoima-%

66,67 (7.)

94,74 (1.)

Maalivahtien torjunta-%

87,66 (7.)

92,36 (3.)

Jäähyminuutit

54 (7.)

56 (5.)

Suosittelemme

Tuoreimmat