Suora

  • Sekaviesti, Pokljuka
  • Ampumahiihdon MC: Pokljuka, sekaviesti
  • Miesten joukkuemäki, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, joukkuemäki
  • Urheiluruutu
  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste

Suomalainen kiekkolegenda sai vihdoin arvokisamitalin – ”Kyllä se meni ihan aamuun asti”

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen joukkueenjohtajana Helsingin kotikisoissa toiminut Veli-Pekka Ketola arvostaa Suomen pelaajat todella korkealle.

urheilu
Veli-Pekka Ketola
Veli-Pekka Ketola oli Nuorten Leijonien joukkueenjohtaja Helsingin MM-kisoissa. Päivi Meritähti / Yle

Nuorten Leijonien joukkueenjohtaja Veli-Pekka Ketola oli onnesta soikea, kun maailmanmestaruus ratkesi myöhään tiistaina Helsingissä. Kiekkolegenda sai uransa ensimmäisen arvokisamitalin.

- Tätä on jahdattu pitkään, mutta vihdoin ja viimein se tuli. Tämä merkitsee todella paljon. Tämä on iso asia, Ketola iloitsi Yle Urheilun haastattelussa.

Kiekkolegenda arvostaa Nuoret Leijonat todella korkealle.

- Nämä ovat enemmän kuin omia poikia. Tämä on todella hieno ryhmä. Loistava porukka, superjätkiä. Kaikilla on loistava tulevaisuus edessä, Ketola hehkutti.

- Me lähdimme voittamaan jokaista peliä. Tämä homma oli selvä. Tämä on ollut todella hienoa. Kasvoimme joukkueena koko ajan. Pala kerrallaan menimme eteenpäin.

Pitkä yö

Ketola kertoi keskiviikkoaamuna, että joukkueenjohdon jäsenillä meni noin kello kahdeksaan asti aamulla, ennen kuin he pääsivät nukkumaan.

- Kyllä se meni ihan aamuun asti. Joukkueenjohto oli erittäin motivoitunut ja katsoi vielä yöllä ottelun videolta. Taisi olla kahdeksan maissa, kun päästiin nukkumaan. Pitkä yö oli, Ketola kertoi aamulla Ylelle.

- Koko viikko on ollut fantastinen. Kuinka nuorten kisat voivat saada tällaisen hypetyksen? Fanit ja yleisö olivat täysillä mukana, aivan käsittämätöntä, kannustajia kiitellyt Ketola ihaili.

Ketola oli Suomen kuuluisimpia kiekkotähtiä 1970-luvulla. Leijonia kuusissa MM-kisoissa ja kaksissa olympiakisoissa edustanut Ketola valittiin uransa aikana kaksi kertaa Suomen parhaaksi jääkiekkoilijaksi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat