Suora

  • Parayleisurheilun MM, seitsemäs kilpailupäivä
  • Seitsemäs kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Heikkinen: Pukukopissa norjalaisetkin löi sauvoja poikki

Norjalaishiihtäjiä ja etenkin Touria johtavaa Martin Johnsrud Sundbytä on pidetty lähestulkoon koneena. Päivän yhteislähtökisassa norjalaisetkin osoittivat väsymyksen merkkejä.

urheilu
Matti Heikkinen
Matti HeikkinenLehtikuva

Matti Heikkinen hiihti 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa hienosti seitsemänneksi ja nosti sijoitustaan kokonaistilanteessa 18:nneksi.

- Ennakoin, että tänään tullaan hiihtää joka tapauksessa kovaa. Ja hiihdettiin kyllä koko ajan, Heikkinen totesi Yle Urheilun haastattelussa.

Hänen mukaansa radalla oli vain yksi helpottava kohta joka kolmannella kierroksella, mutta muuten "lyötiin olan takaa tosissaan".

- Yritin vain pysyä porukassa mukana ja ottaa pienen napsun lopussa. Paljon mentiin jonossa, joka kertoo kovasta vauhdista. Paremmin se meni, mitä odotin. Odotin, että tulee vielä vaarallinen kisa.

"Samaa puuroa se syö kuin mekin"

Tour de Ski on nyt yli puolivälissä, sillä kisoja on takana viisi. Välipäivän jälkeen edessä on viimeiset kolme osakilpailua Italiassa. Heikkisen mukaan hänen olonsa kropassa on vielä hyvä.

- Kovuus hiihtämiseen näyttää löytyvän tällä hetkellä. Se on vaatinut kilpaluja, että vauhti kasvaa. Väsymys alkaa näkyä kaikilla. Tänään nähtiin terveitä notkahtamisiakin. Pukukopissa norjalaisetkin löi muutaman sauvankin poikki. Tunteitakin alkaa nousta pintaan.

Myös Tourin kokonaiskilpailua johtava Martin Johnsrud Sundby osoitti olevansa vain ihminen, sillä hän hyytyi kärkivauhdista täysin. Tiistainen sprintti painoi todennäköisesti Sundbyn jaloissa.

- Ihan samanlaista puuroa se (Sundby) syö kuin mekin, Heikkinen vakuutti.

Ihmeitä ei kannata odottaa

Heikkisen tavoite on hakea viimeisistä kisoista tasaisia suorituksia, sillä kokonaiskilpailun kannalta peli on vaikea. Hän on kärkeä 4.44,7 perässä ja 10 parhaan joukkoonkin eroa on yli minuutti.

- Ei ihmeitä kannata odottaa, mutta ei täällä luovutetakaan, Heikkinen totesi.

- Lyödään niin paljon kuin rahkeista lähtee ja katsotaan, mitä tapahtuu.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat