Suora

  • Elävä arkisto esittää

Huuhkaja-pakki sai vihdoin siirron – "En halua haukata liian isoa palaa kerralla"

Jere Uronen siirtyi maanantaina Ruotsista Belgian pääsarjaan Genkin riveihin. Pelaaja ehti haaveilla uudesta haasteesta uralleen jo tovin.

urheilu
Suomen maajoukkueen Jere Uronen kuljettaa palloa.
Jere Urosen ura jatkuu Belgiassa. Ville Vuorinen

Jere Uronen siirtyi 17-vuotiaana Turusta Helsingborgiin tasan neljä vuotta sitten. Nyt on uusien mahdollisuuksien aika, kun A-maajoukkuepelaajaksi noussut puolustaja siirtyi Genkin riveihin.

- En ajatellut Ruotsiin muuttaessani, että jäisin sinne neljäksi vuodeksi. Kivat muistot jäi ja uskon, että kaikella on tarkoituksensa. Sain kuitenkin neljän vuoden jälkeen hyvän sopimuksen seuraavaan seuraan, Uronen toteaa.

Urosta on huhuttu varsinkin viimeisten kahden vuoden aikana useisiin eurooppalaisiin huippusarjoihin. Spekulaatioissa ovat vilisseet muun muassa ranskalaiset, hollantilaiset ja italialaiset seurat.

- Minulle on henkilökohtaisesti aina ollut tärkeintä päästä pelaamaan futista. En halua haukata liian isoja palasia kerralla. Tässä koko paketti tuntui parhaalta ja siksi olen nyt täällä.

"Täällä" on tässä tapauksessa vielä Espanja, minne Uronen lensi leireilemään uuden joukkueensa kanssa. Paluu Belgiaan on edessä lauantai-iltana. Sarjapelit jatkuvat 15.1. Itse siirtoprosessin Uronen kertoo alkaneen vajaa kuukausi sitten.

- Olin katsomassa yhtä heidän peliään ennen joulua ja tykkäsin näkemästäni. Sitä kautta asia lähti konkretisoitumaan ja aloimme vääntämään sopimuksesta. Tulimme hyvään lopputulokseen, joka miellytti molempia osapuolia. Olen kaikin puolin todella tyytyväinen.

- En tiedä kuinka kauan he ovat minua tarkkailleet, mutta luultavasti jonkun aikaa, pelaaja lisää.

Oppivuodet Ruotsissa

Jere Uronen siirtyi ruotsalaisseuraan Turun Palloseurasta tammikuussa 2012. Joukkue oli tuolloin maan mestari ja kansainvälisillä areenoilla tie vei Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen saakka.

Tuon jälkeen alkoivat kuitenkin vaikeudet. Viime vuosina HIF on kuulunut Allsvenskanin keskikastiin ja ollut uutisissa toistuvasti taloudellisten ongelmien vuoksi.

Uronen puhui halustaan siirtyä eteenpäin avoimesti viime kesänä ja myönsi syksyllä pettyneensä kun sitä ei tapahtunut. Yhtenä syynä oli seuran haluttomuus päästää häntä. Ensi kesänä suomalainen olisi lähtenyt ilmaiseksi sopimuksen umpeuduttua.

- Emme koskaan pärjänneet liigassa niin hyvin kuin minä tai muutkaan odotimme. Kasvoin ihmisenä ja kehityin pelaajana kuitenkin paljon. Vaikka yksi vuosihan minulta meni lähes kokonaan piloille loukkaantumisen vuoksi. Fiilikseni sinne suuntaan ovat hyvät, lorumme vain tuli nyt päätökseen.

- Menin seuraan nuorena ja siellä oli ihmisiä, jotka pitivät minusta huolta. Maksan siitä tällä siirrolla hieman takaisin, siitä tulee hyvä mieli.

Uronen korostaa, että haluaa ottaa nyt juuri oikean kokoisen askeleen urallaan eteenpäin. Ainakin lähtökohtaisesti Genk sopii tähän ajatusmaailmaan.

- Uuteen seuraan tullessa pitää aina varautua, että kilpailua on. Peliaika pitää ansaita. En tule saamaan mitään lautasella ojennettuna, mutta uskon että saumani päästä pelaamaan ovat hyvät. Loppujen lopuksi kaikki on minusta itsestäni kiinni.

- En ole hirveästi ehtinyt vielä jutella päävalmentajan kanssa. Siihen tulee varmasti paremmin aikaa kun saamme leirin ensimmäiset päivät alta pois. Hän varmasti sitten kertoo mitä odottaa minulta ja toisin päin. Olen saanut hänestä hyvän kuvan ja treenit ovat olleet laadukkaita, Uronen päättää.

Suosittelemme

Tuoreimmat