Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Venäjän maalivahti myöntää: "Kapasen ratkaisu oli melko huikea"

Aleksandar Georgijev nousi Helsingissä Venäjän nuorten ykkösmaalivahdiksi. Kotiintuomisiksi jäi hopeamitali, mutta veskari kykenee myöntämään Kasperi Kapasen kultaisen maalin hienouden.

urheilu
Kasperi Kapanen mestaruusmaali
Tomi Hänninen

Alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen alkaessa moni odotti Ilja Samsonovin kantavan suurimman torjuntavastuun Venäjän maalilla. Kakkosvahti Aleksandar Georgijev kuitenkin vakuutti otteillaan, ja pääsi lopulta pelaamaan MM-finaalissa Washingtonin ensimmäisen kierroksen varauksen seuratessa ratkaisua penkiltä.

- Toivoin hiljaa koko ajan, että onnistuisin syrjäyttämään hänet, Georgijev myöntää.

- Hän on loistava maalivahti. Valmentajat luottivat minuun ja he uskalsivat antaa minulle pelejä torjuttavaksi. Se teki ehdottomasti hyvää itseluottamukselleni, ja tunsin oloni hyväksi maalilla.

Voittava maalivahti

Venäjän valmennusjohto pyöritti kisoissa pienimuotoista maalivahtirulettia vaihdellessaan aloittavaa torjujaa pudotuspeliottelusta toiseen. Samsonov pelasi välierässä loistavasti, mutta Suomea vastaan maalille palautettiin Georgijev.

- Voitin kaikki otteluni viimeistä lukuun ottamatta, ja siinäkin meillä oli kaikki edellytykset voittaa. Enköhän siis ollut joukkueelle hyödyksi, Turun Palloseuran maalivahti naurahtaa.

- Totta kai muutaman maalin olisi voinut estääkin paremmalla päätöksellä.

Vanhanaikainen harmitti

Yksi näistä maaleista maksoi kalliisti, ja ratkaisi maailmanmestaruuden kohtalon. Kasperi Kapanen siirsi jatkoajalla kiekon Venäjän lähes puolityhjään verkkoon, kun Georgijev ei ehtinyt peittää vanhanaikaista.

- Kapanen tuli maalia kohti ja hänellä oli mielestäni hyvä mahdollisuus päästä murtutumaan ikään kuin puolittaiseen läpiajoon. Siksi päätin peittää alakulman. Sitten kun hän lähtikin kiertämään maalia, puolustajani törmäsi minuun enkä pystynyt liikkumaan toiselle tolpalle, Georgijev kertaa.

Pettymyksestä toipunut 19-vuotias rohkenee kuitenkin kehaista Kapasen taituruutta.

- Se, miten tilanne kehittyi, jäi harmittamaan, koska maali oli estettävissä. Toki mukana oli huonoa tuuriakin. Kapanen kuitenkin ansaitsee kehut, hänen ratkaisunsa oli melko huikea.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat