Poutalan uusi hyökkäys: Nyt katsotaan, mihin minusta on

Mika Poutala on luistellut alkukauden maailmancup-kilpailuissa uransa kovinta vauhtia. Suomen ennätysaika 500 metrillä toi uutta uskoa Poutalan MM-haaveisiin.

Kuva: EPA/IGOR KOVALENKO

**BERLIINI. **Pikaluistelija Mika Poutala avasi maailmancupin tyylikkäästi. Hän paineli Calgaryn nopealla jäällä 500 metriä SE-aikaan 34,28.

Nyt Suomen pikaluistelujoukkue leireilee Berliinissä, ja ohjelmassa on rankkoja treenivetoja valmentaja Tuomas Nieminen valvonnassa.

Kymmenen päivän aikana pohjustetaan iskukyky loppukauden arvokisoihin, joissa Poutala tavoittelee uransa ensimmäistä arvokisamitalia.

- Tämä kausi muistuttaa kyllä Vancouveria 2010. Uusi ennätys (500 metrillä) on muutaman sadasosan parempi kuin Vancouverin aikana, mutta tällä kaudella ei ole niin helppoa olla top-vitosessa. MM-kisoissa vaaditaan useampia täydellisiä onnistumisia, Poutala kertoi Yle Urheilun haastattelussa Berliinissä.

- Viime kaudella tuli muutama välähdys, ja syntyi uusi liekki. Uhrasimme kolme kuukautta Kanadassa perheen kanssa. Nyt katsotaan, mihin minusta oikeasti on, Poutala jatkoi.

Kaarreluistelu on parantunut ja sen on myös valmentaja Nieminen huomannut. Poutala on löytänyt uutta hyökkäysrytmiä.

- Niitä muutamia sadasosia voi löytyä sieltäkin. Leirillä on tuntunut tosi hyvältä.

- Olen aikaisemmin lähtenyt liian innokkaasti siihen kaarteen alkuun. Vancouverin olympialaisissa tein sen virheen. Ajauduin nappuloihin kiinni, piti päästää irti ja horjahdin, Vancouverissa kärkipaikalta viidenneksi pudonnut Poutala muisteli.

Alkanut kausi tarjoaa kuitenkin kaksi paikkaa mitalijuhliin. Jahti alkaa matkakohtaisissa MM-kisoissa Venäjällä helmikuun puolivälissä. Perään kisataan sprintterien MM-mitaleista helmikuun lopussa Etelä-Koreassa.

Vancouverin muistot on käännetty eduksi.

- Olin olympialaisten nopein luistelija. Ensimmäisen luistelun aika oli koko kisojen nopein. Eli tiedän, että olen ollut maailman paras, ja pystyn olemaan edelleen, vaikka ikää on tullut viisi vuotta lisää, 32-vuotias Poutala sanoi.