Hyppää sisältöön

Ässät-HIFK oli melkoista tärinää - Saarela lähti kuvauksiin

Aina kun Porissa ovat vastakkain Ässät ja HIFK, voidaan ennalta juuri viikonloppuisin odottaa melkoista tärinää. Niin tapahtui perjantainakin.

Aleksi Saarela, Ässät #87 Kuva: Tomi Hänninen

Tasaisen vauhdikkaasti edettiin kapinassa tänäänkin aina viime minuuteille asti. Toki punapaitainen Ässät johti jo 3-1 Josh Grattonin, Niko Ojamäen ja Arttu Ruotsalaisen osumilla.

Mutta mitä vielä Pata toheloi.  IFK:n jenkki pääsi yksin läpi ja täräytti matsin 2-3:een alivoimalla ajassa 46.27. Siitä jatkui piina. Hifki otti aikalisän ja Kevin Lankisen ulos verkolta. Ei auttanut, mutta syy ratkaisuun ei ollut Tommi Taimin 12 sekuntia ennen päätöstä ottama kakkonen huitomisesta.

- Nyt hävittiin sellainen peli, joka pitäisi aina voittaa. Kaveri olisi päässyt siinä viiskutosella tekemään maalin tyhjiin. Ässät kamppaili kovaa ja teki paljon töitä. Se on heidän vahvuutensa, analysoi  Taimi.

Porilaisena hän kommentoi myös pelaamista Isomäki Areenassa, jossa teki tänään IFK:n tasoituksen 1-1:een.

- Kyllä mekin fyysisyyteen hyvin vastasimme. Ja maalipaikkoja luotiin. Täällä on ihan mahtava pelata. On hieno yleisö ja fanit. Tämä halli herättää paljon tunteita. Nautin joka hetkestä. Pelit Porissa ovat aina mahtavia, ylisti mies suoraan kiertelemättä.

- Yleisö tykkää, että kun mä olen täällä. Saa välillä vähän huutojakin ja sekin on kiva. Huomenna pitää hakea kolme pistettä pois KalPalta, lopetti Taimi.

Kukitettu Saarela kuvauksiin

Ässät sai pitkästä aikaa jalkeille porukan, jossa kaikki hyökkääjät olivat terveinä mukana. Ennen matsia kukitettiin MM-nuorten kullasta joukkueenjohtaja Veli-Pekka Ketola, fysioterapeutti Hero Mali ja pelaajista Aleksi Saarela.

Niin vain sitten kävi, että Saarela loukkaantui ja joutui lähtemään kuvauksiin. Kaltoin kävi myös Toni Kallelalle. Mies sai osuman oman pelikaverin mailasta ja kuskattiin verissä päin ulos kaukalosta.

- Positiivinen asia, että kaikki olivat kunnossa. Tulee kilpailu joukkueen sisällä. En tiedä, mikä Allulle (Saarelalle) tuli, mutta ei pelannut kahdessa viimeisessä erässä enää, tuumasi Ässät 2-1-johtoon toisen erän alussa niitannut Niko Ojamäki.

- Tasainen, fyysinen ja luisteluvoimainen kamppailu. Mentiin aika lujaa päästä päähän. Varmaan oli viihdyttävää kiekkoa. Jotenkin vietiin tilanteet enemmän loppuun asti kuin vastustaja. Naulattiin heti sitten, kun paikka tuli.

Kaikki porukoiden väliset ottelut ovat päättyneet tällä kaudella 3-2. Ässät on naulinnut ne Porissa.

Lokakuun alussa IFK voitti omansa kotonaan voittomaalikisan jälkeen. - Loukkaantumisista huolimatta kyllä meillä materiaalia löytyy. Samalla tavalla kovalla asenteella mennään ja jätetään kaveri jalkoihin, ennakoi jo 12 häkkiä  tällä kaudella värkännyt Ojamäki Ässien jatkosta.

Jouko Färd, Pori