Koe uusi yle.fi

Suora

  • Hiihtolajien MC: Mäkihypyn karsinta
  • Köysikiipeilyn SM ja PM, karsinnat
  • Hiihtolajien MC: Yhdistetyn mäki

Kärpillä ikävä nuoria MM-sankareita - SaiPan fanijunalla 750 matkustajaa

SM-liigan kärkikamppailussa Kärpät oli karvan verran SaiPaa parempi Kisapuistossa.

urheilu
SaiPan fanikatsomo.
Tomi Hänninen

Kärkikamppailussa Lappeenrannassa Kärpät otti johdon heti ottelun alkuminuuteilla, kun Miska Humaloja runnoi maalin edestä avausmaalin.

SaiPa sai erän edetessä painetta Sami Rajaniemen maalille, mutta tuloksetta. Erä vedettiin läpi yhdellä linjatuomarilla, sillä Tuomas Sorsa sai kiekon niskan alueelle, joten jääpussi kaulalla hän jätti ottelun kesken. Ottelun jälkeen selvisi, että Sorsa lepää yön sairaalassa.

Toisessa erässä SaiPa ei pystynyt hyödyntämään kahden pelaajan ylivoimaa 56 sekunnin aikana. Kärpät puolusti urheasti Sami Rajaniemen maalia, vaikkakin isäntien ylivoimassa näkyi lievä hätäily.

Tomi Leivon tasoitusmaali viimeisen erän alkupuolella takasi ottelun venymistä jatkoajalle, jossa pieni virhe SaiPan omalla alueella takasi Saku Mäenalaselle loistavan paikan, jonka ansiosta Kärpät voitti 2-1 ja raapi kaksi pistettä mukaansa.

MM-sankarit odottavat Hämeenlinnassa

Kärppävalmentaja Lauri Marjamäki oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon, vaikka kolme pistettä jäi saamatta.

- Osasimme kunnioittaa sarjan kuuminta joukkuetta ja puolustuspelimme oli tänään hyvää. Tämä oli laadukas ja tasainen peli, kuten kahdelta kärkijoukkueelta voi odottaa.

Marjamäki muistutti, että lauantainen HPK peli tulee varsin pian. - Aho, Kalapudas ja Puljujärvi ovat saaneet levätä pari päivää ja he ovatkin jo odottamassa meitä Hämeenlinnassa.

Marjamäki iloitsi samaan hengenvetoon, että Kärpät saa nuorista hyökkääjistä tuoretta voimaa, koska edessä ovat vielä CHL-pelit Lukkoa vastaan.

- Energisyys ja luisteluvoima ovat ne asiat, jota odotan tältä kolmikolta, jolla itseluottamus on varmasti hyvä. Ennen kaikkea joukkueellani on myös pieni ikävä heitä, korosti Marjamäki.

- Toivottavasti perjantai-iltana silmät ovat jo kiinni riittävän ajoissa, sillä univelkaa heillä varmasti turnauksen jälkeen. Marjamäki päätti.

Yli 1000 SaiPa-fania Kouvolaan

SaiPan Pekka Tirkkonen harmitteli voiton lipsumista jatkoajalla. - Pieni herpaantuminen, josta Kärpät rankaisi välittömästi.

Lauantaina yli 1000 SaiPan fania matkustaa Kouvolaan, joista osa on fanijunassa, johon mahtuu 750 matkustajaa.

Tirkkonen uskoo, että tapahtumasta tulee yhtä hieno kuin syksyllä.

- Tuollainen oma fanijuna on todella hieno asia ja uskon, että tämä sytyttää myös joukkueen pelaamaan. Arvostus kannattajia kohtaa on iso, sanoi Tirkkonen.

Juhani Lahti, Lappeenranta

Suosittelemme

Tuoreimmat