Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa

Norjalaishiihtäjä pilasi Heikkisen kisan heti alkuunsa

Matti Heikkisen yhteislähtökilpailu meni piloille jo ensimmäisellä kilometrillä. Heikkinen hiihti sen, minkä pystyi.

urheilu
Matti Heikkinen
Matti HeikkinenLehtikuva

Matti Heikkisen ensimmäinen päivä Val di Fiemmessä ei mennyt suunnitelmien mukaan, sillä hän romahti 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa peränpitäjäksi heti ensimmäisellä kilometrillä.

- Klassinen päivä Val di Fiemmestä: kaikki meni vähän pieleen tänään, Heikkinen totesi Yle Urheilun haastattelussa.

- Kisa lähti ihan hyvin käyntiin, sain ensimmäiseen nousuun paikan ladulta, mutta pari norjalaista ei saanut paikkaa ladulta. Pidin oman linjani ja hiihdin eteenpäin. Päivän kakkonen (Niklas) Dyrhaug kun ei päässyt ladulle, niin hän hiihti keskeltä sauvaa ja veti sen poikki. Putosin ihan viimeisten joukkoon.

Heikkinen keskittyy jo Alpe Cermisiin

Kun Heikkinen sai uuden sauvan, hän ehti hiihtää sillä pari kilometriä. Takaa-ajo kuitenkin keskeytyi, kun hänen suksensa lipsahti ja takaa tullut hiihtäjä katkaisi jälleen Heikkisen sauvan.

- Sellainen aika klassinen kisa tänään, Heikkinen huokaisi.

- Eihän se loppumatkaa hääveissä merkeissä edennyt. Hiihdin sen, minkä pääsin. Kun väsyneeseen kroppaan heti alkuun pamahtaa sauva heti poikki ja joutuu yhdellä sauvalla hiihtämään, niin ei se häävi lähtötilanne ole. Hiihdin loppua kohti saaden irti kaiken, mitä lähti.

Tour de Skitä on jäljellä enää päätösetappi, 9 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisa, joka päättyy Alpe Cermisin nousuun. Heikkinen vakuutti, että hänen kropastaan löytyy vielä kierroksia.

- Huomiseen keskitytään ja kiivitään se mäki rajusti ylös, hän lupasi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat