Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Urheiluilta: Menestyksekkään urheilujan uran vaatimukset
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lukko juhli ylivoimalla - Vahalahti KooKoo-voiton kapellimestarina

KooKoon kausi on ollut melkoista aaltoliikettä, kun hyvää jaksoa on seurannut aina vähän heikompi jakso. Lukko ja varsinkin neljä maalia syöttänyt Ville Vahalahti olivat liikaa kymenlaaksolaisille keskiviikkona.

urheilu
Ville Vahalahti
Ville VahalahtiTomi Hänninen

Nyt on menossa se heikompi; Kookoo hävisi Raumalla Lukolle 2-5 -lukemin ja se oli kouvolalaisille jo kolmas tappio putkeen. Hälyttävintä asiassa on se, että kaikki tappiot ovat tulleet varsin suurinumeroisesti.

Kotijoukkue Lukko on pelannut tiistaina CHL-välierän Kärppiä vastaan, mutta joukkueen esitykseen sillä ei näyttänyt olevan mitään vaikutusta.

Itse asiassa Lukko pelasi pitkästä aikaa tasapainoisimman ottelun, ainoastaan päätöserän alku oli kotijoukkueelta hieman liian passiivinen. Kookoo pystyikin tulemaan kolmannen erän alkuun tulleella maalilla vielä takaa-ajoon, mutta Lukon vahva rutiini alkoi taas näkyä erän puolivälin jälkeen.

Ajoittain näytti siltä, että KooKoon pelaajat kunnioittivat liikaa Lukon kokenutta pelaajakaartia ja varsinkin kaksinkamppailuissa Lukko oli vahva. Ensimmäisessä erässä kouvolalaiset yrittivät saada taklauspelillä horjutettua Lukkoa, mutta turhaan.

Lukon parhaat aseet olivat taas tiivis puolustuspeli ja tehokas ylivoima. Lukko iski ottelussa peräti kolme ylivoima osumaa. Pääarkkitehteinä häärivät tutut miehet Aaron Gagnon ja Ville Vahalahti. Gagnon teki kahdella maalillaan uuden maaliennätyksensä Liigassa.

Ylivoimassa tehokkaasti häärännyt Ville Vahalahti valotti joukkueensa voiton kulmakiviä:

- Liike oli alusta alkaen hyvää ja ylivoima toimi hyvin. Pidetään peli vähämaalisena ja ratkotaan yv:llä, sehän on se meidän pelimme juttu, Vahalahti kertoi.

Kookoon kapteeni Ari Vallin myönsi, että joukkue varoi ehkä liikaa Lukon ylivoimapeliä.

- Kyllä meidän ylivoimapelaaminen oli sen verran heikkoa, että siinä ne ratkaisut tulivat. Ehkä hiukan liikaa varottiin Lukon ylivoimaa eikä saatu riittävän kovaa taisteluilmettä pelaamiseen, Vallin analysoi.

Mika Heino, Rauma

Suosittelemme

Tuoreimmat