Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Naisten lyhytohjelma
  • Sportmagasinet
  • Sykähdyttävin hetki 2017
  • Taitoluistelun EM: Naisten lyhytohjelma
  • Tarina suomalaisesta sisusta
  • Ampumahiihdon MC: Naisten pikamatka

Kilpeläinen vakuutti - SaiPalle ihmeellisiä puolustusvirheitä

KalPa katkaisi SaiPan hyvän lennon ja nappasi "raajarikkonakin" hyvän esityksen jälkeen 4-2-kotivoiton.

urheilu
Eero Kilpeläinen
Eero KilpeläinenTomi Hänninen

KalPan Niko Mikkola, yksi nuorten MM-kultajoukkueen pelaajista, iloitsi joukkueensa ehjästä esityksestä.

– Halli ei ollut täynnä, mutta saatin vähän enemmän tunnetta peliin mitä on parissa edellisessä pelissä ollut.

KalPalla riittää huolta loukkaantumisien vuoksi ja pahiten on kärsinyt sentteriosasto. Ykkössentteri Jaakko Rissasen paluusta ei ole tietoa. Sitten rivistä putosivat Sebastian Laurizen ja Balas Sebok, jälkimmäinen yhden ottelun pelikiellon takia.

Kuopiolaisten sentteripulasta kertoo paljon se, että Patrick Davis pelasi ykkösketjun keskushyökkääjänä. Sairastuvalla ovat vielä muun muassa Jyri Junnila ja Sami Mutanen.

"Paikkoja oli enempään"

Liigan kuntopuntarin kärki SaiPa sen sijaan pääsi Kuopioon lähes parhaalla kokoonpanollaan.

Kun SaiPa edellisen kerran kävi Kuopiossa, se noudatti hyvin omaa pelisuunnitelmaansa ja kirjaimellisesti hyydytti KalPan pelin. Tuloksena oli tuolloin ansaittu 3-1 voitto lappeenrantalaisille.

– Hyvin pystyttiin kyllä luomaan maalipaikkoja. Harvemmin Kuopiossa noin paljon maalipaikkoja tulee, pohti SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen.

– Sitten tuli taas puolustuksellisia virheitä, joita ei ole kyllä viime aikoina tullut. Kolme ensimmäistä maalia oli meidän selkeitä puolustuspään virheitä, jatkoi Tirkkonen.

– Meiltä puuttui lopullinen terävyys maalipaikoissa, toisaalta Eero Kilpeläinen pelasi loistavasti KalPan maalissa.

Kultamitalisteja juhlittiin Niiralassa

KalPa-kasvatit Niko Mikkola ja Kasperi Kapanen olivat juhlakaluina illan ottelussa. Kapanen oli jo matkannut rapakon taakse viikonloppuna, mutta Mikkola oli paikalla ja sai jaella nimikirjoituksia, olla kuvattavana ja haastateltavana.

Kapasen palkinnot otti vastaan isä Sami Kapanen, Mikkola yritti saada kaiken pysymään sylissä. Pelikamppeet kun olivat jo päällä.

Mikkolalle illan ottelu oli jo kolmas viikko sitten kultajuhliin päättyneiden nuorten MM-kisojen jälkeen. Tiukan kisarupeaman paino alkoi tuntua jo jaloissa.

– Täytyy myöntää, että nyt alkoi painamaan jaloissa. Oli raskas jalka ja vähän väsynyt olo, mutta yritin tuoda oman panoksen tuohon peliin ja hyvä että joukkue voitti, sanoi Mikkola.

MM-kultajunnuille kulunut viikko on tosiaan ollut melkoista haipakkaa. Kukituksesta toiseen, haastattelusta toiseen ja välissä nimikirjoitusten jakamisia. Mikkola ei ainakaan myöntänyt, että tämä olisi alkanut väsyttää.

– Ei se nyt niin ole, hoidetaan tämä media ja muut tyylillä pois. Ei se mitenkään tekemistä haittaa, sanoi Mikkola.

Tuskin haittaa. Harvoin sitä MM-kultaa voittaa.

Kari Salmela, Kuopio

Suosittelemme

Tuoreimmat