Uskomaton moka Urheilugaalassa - väärä henkilö, oikean voittajan täyskaima, palkittiin!

Lavalla Uuno-pokaalin vastaanotti Viestinnän keskusliiton toimitusjohtaja Jukka Viitasaari, kun palkinnon varsinainen voittaja fysioterapeutti Jukka Viitasaari ei ollut juhlassa paikalla.

urheilu
Palkitut lavalla.
Väärä Jukka Viitasaari palkittiin tiistaina.YLE

Urheilugaalassa kävi tiistaina kömmähdys, uutisoi Ilta-Sanomat. (siirryt toiseen palveluun) Urheilugaalan tiedotus vahvisti myöhään keskiviikkona, että väärä henkilö sai Uuno-pokaalin.

Urheilugaalan yhtenä palkitsemiskategoriana oli Kehon ja mielen mestarit. Palkittujen urheilijoiden kiitospuheissa vuosittain nousevat esille ne henkilöt, jotka tekevät tärkeää työtä mm. fysioterapeutteina huippu-urheilijoiden taustalla. Urheilugaala halusi kunnioittaa tämän ammattikunnan merkittävää työtä palkitsemalla viisi ammattilaista.

Lavalle nousi viisi palkinnon vastaanottajaa – näistä yksi oikean niminen, mutta todellisuudessa väärä henkilö. Lavalla Uuno-pokaalin vastaanotti Viestinnän keskusliiton toimitusjohtaja Jukka Viitasaari, kun palkinnon varsinainen voittaja fysioterapeutti Jukka Viitasaari ei ollut juhlassa paikalla.

- Pahoittelen suuresti tapahtunutta. Asia on selvitetty ja taustalla on useiden sattumien ketju. Olemme puhuneet molempien henkilöiden kanssa ja enimmäkseen nauraneet nyt tälle ikävälle episodille, sanoo Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

- Kutsu lähti oikealle henkilölle, mutta muuton vuoksi hän ei ollut sitä saanut. Gaalaan ilmoittautuneiden joukossa oli kuitenkin samanniminen henkilö ja tästä koko kuvio alkoi.

- Uuno-palkinnon ansainneelta fysioterapeutti Jukka Viitasaarelta olen pyytänyt anteeksi. Eilen lavalla olleen toisen Jukan osalta harmittelen, että hän päätyi lavalle saakka vaikka oli itsekin pohtinut, että nyt kaikki ei tunnu olevan kohdillaan. Jatkossa näin ei saa enää ikinä käydä, toteaa Martinoja.

Lähteet: Suomen Urheilugaalan tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat