Suora

 • Urheiluruutu
 • Hampaanjäljet

Mäkiennätys taas paperia – Prevc liiteli maailmanmestariksi

Mäkihypyn maailmancupin kautta hallinnut Peter Prevc nousi Kulmissa lentomäen maailmanmestariksi. Suomalaismiesten hypyt jäivät ensimmäiseen kisapäivään.

urheilu
Peter Prevc hyppäsi Kulmin mäkiennätyksen kolmannella kierroksella.
Peter Prevc hyppäsi Kulmin mäkiennätyksen kolmannella kierroksella.EPA

Tällä kaudella voitosta voittoon liidellyt ja Keski-Euroopan mäkiviikonkin voittanut Slovenian Peter Prevc on ykkönen myös lentomäessä.

Slovenialainen johti MM-kisoja ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta Norjan Kenneth Gagnes otti piikkipaikan haltuunsa toisella kierroksella. Prevc jatkoi kuitenkin tasaisia suorituksiaan toisena kisapäivänä, kolmannella kierroksella ja nousi takaisin ykköseksi. Kun neljäs kierros jouduttiin perumaan huonojen sääolojen takia, kruunattiin Prevc maailmanmestariksi.

Prevc esitti kahden päivän kisassa kaksi loistavaa hyppyä, jotka veivät hänet melkein Kulmin mäkimontun pohjalle. Ensimmäisellä hypyllään Prevc liiteli uuteen mäkiennätykseen, 243 metriin, ja pani kolmannellaan vielä metrin paremmaksi, 244 metriä. Perjantaina, toisella kierroksella lumisade häiritsi kilpailua ja hypyt jäivät lyhyiksi, Prevc hyppäsi tuolloin 213,5 metriä.

Kenneth Gangnes hävisi Prevcille 3,3 pistettä ja pronssille hyppäsi Steffan Kraft. Suomalaisia ei toisena kilpailupäivänä enää nähty, sillä Ville Larinnon, Harri Ollin ja Lauri Asikaisen hypyt riittivät vain ensimmäiselle kierrokselle. Sebastian Klingan henkilökohtainen urakka päättyi karsintaan.

Lentomäen MM-kisat Itävallassa huipentuvat sunnuntaina joukkuemäen kisaan. Lähetys alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 15.10.

LENTOMÄEN MM, KULM (AUT)

 1. Peter Prevc SLO 640,1
 2. Kenneth Gangnes NOR 636,8
 3. Stefan Kraft AUT 629,2
 4. Johann Andre Forfang NOR 602,0
 5. Noriaki Kasai JPN 600,4
 6. Severin Freund GER 565,3
 7. Anders Fannemel NOR 543,9
 8. Richard Freitag GER 542,8
 9. Jurij Tepes SLO 535,5
 10. Robert Kranjec SLO 534,9

 1. *Ville Larinto FIN 112,8 *
 2. *Harri Olli FIN 110,8 *
 3. Lauri Asikainen FIN 97,6

4. kierros peruttiin sääolojen takia. Suomalaiset karsiutuivat 2. ja 3. kierrokselta. Sebastian Klinga ei selviytynyt karsinnasta kilpailuun.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat