1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Porissa mainiota kiekkoviihdettä – Nuoren Leijonien taistelija ratkaisijana

Aleksi Saarela ja Andreas Bernard takasivat lauantaina Ässille 1-0-kotivoiton Tapparasta

Kuva: Tomi Hänninen

Kyllä Porissa nähtiin niin vauhdikas, jännittävä ja tilannerikas ottelu, ettei paremmasta väliä. Kaiken huipennus tulikin vasta jatkoajalla. Sitä oli pelattu 1.13, kun Ässien Aleksi Saarela rynni yksin läpi paiskasi 156 grammaa vulkaanista kumia Tomi Karhusen verkkoon.

Karhunen pelasi tänään kauden toisen ja Ässien Andreas Bernard jo neljännen nollapelinsä. Ässävahti sai tietää kahdeksassa kertaa peräjälkeen tahkoamastaan mestasta jo eilen, vaikka medialle tarjottiin tiedotteissa jostakin syystä Ari Ahosta.

- Olen tosi tyytyväinen ja nautin joka minuutista tuolla jäällä. Meillä on hieno nuori joukkue. Hienoa, kun onnistuminen tuli, aloitti Andy puhtaalla suomen kielellä.

- Varmaan joku kikka se oli, että minä tiesin pelaamisestani jo eilen. Hyvä taistelu ja joukkuevoitto. Tiedettiin, että Tappara on tällä hetkellä paras liigajoukkue. Tiivis puolustus onnistui tosi hyvin.

Bernard torjui kaikkiaan 31 kertaa.

- Tapparalla oli kolmekin hyökkääjää maalin edessä. Muutama kerta piti katsoa, että mitä tapahtuu ja missä kiekko on. Onneksi ei niitä maalia kohti tullut. Siitä saa olla tyytyväinen, rupatteli Bernard ja kehaisi uudelleen omia pakkeja tosi hyviksi.

Mies satsaa myös ensi kuussa Italian maajoukkueen olympiakarsintoihin.

- Se on eka etappi ja toivottavasti päästään olympialaisiin. Kaikki syttyy kuitenkin jo sitä ennen täysissä halleissa Lukkoa vastaan perjantaina ja lauantaina, naurahti mies ja kiitti tapaamisesta sanomalla grazie.

Pelipäällä oli myös Tappara. Varsinkin kolmannessa erässä Mansen miehet painoivat vimmatusti. Myös Ässissä viisi kautta pelannut porukan kultakypärä Kristian Kuusela.

- Kyllä oli kova vääntö. Porukatkin katseli aika tarkasti pari erää. Sitten molemmat löi pellit auki kolmanteen. Oli mun mielestä hyvä lätkämatsi, Laadukasta peliä, arvioi tämän hetken pistepörssin ykkönen.

- Varsinkin kolmas erä oli vauhdikas ja hienosti pelasivat molemmat maalivahdit. Ässät tuli kovaa päälle. Oli kiva pelata, mutta harmi. Vain yksi piste. Pelirytmi on ollut vähän vaikea, mutta nyt niitä tulee, ennakoi Kuusela jo huomista HPK-matsia kotona.

Isomäki Areena oli käytännössä täynnä. Tarkaksi katsojamääräksi ilmoitettiin 6 066 ja siihen osasyynä varmasti vietetty monimuotoinen perhepäivän peli.

Jouko Färd, Pori