Roponen ei jäänyt odottelemaan muita – "Meno helpottuu kisojen ja olosuhteiden kautta"

Riitta-Liisa Roponen palasi Vantaan Suomen Cupin viikonloppuun pitkältä kilpailutauolta. Roposen vauhti ei ollut kadonnut mihinkään, vaikka hänen mielestään meno ei ollutkaan helppoa.

urheilu
Riitta-Liisa Roponen
Riitta-Liisa RoponenLehtikuva

Riitta-Liisa Roponen on kilpaillut tällä kaudella harvakseltaan ja Vantaan Suomen Cupin viikonloppuun hän saapui liki kuukauden mittaiselta kilpailutauolta. Jo lauantain viestissä hän osoitti, ettei vauhti ole kadonnut mihinkään, sillä hän oli ankkuriosuudella toiseksi nopein ja nosti Oulun Hiihtoseuran kakkoseksi.

Sunnuntaina Roponen oli yhdistelmäkilpailun ylivoimainen ennakkosuosikki, kun Laura Mononen ei startannut. Eikä muista kilpailijoista ollutkaan Roposelle vastusta, sillä hän voitti yli puolentoista minuutin erolla toiseksi tulleeseen Maija Hakalaan.

- Lähdimme ihan rapsakasti liikenteeseen. Minun oli tarkoitus seurailla porukkaa ja siihen nousuun, mihin lähdettiin hiihtämään kirimaalipisteitä, oli tarkoituskin lisätä vauhtia. Maija (Hakala) huusi jossain vaiheessa, että mene vain edelle, tulen perässä, ja sitten me lähdimme hiihtämään kahdestaan, Roponen kertasi Yle Urheilun haastattelussa.

- Päätimme, että vedämme vuorovedolla. Jossain vaiheessa katsoin taakseni ja huomasin, että Maija oli jäänyt. En jäänyt enää odottelemaan. Minun oli tarkoitus lähteä hiihtämään jo perinteisen osuudella vähän kovempaa ja omaa vauhtiani.

Pakkanen rajoitti vauhtia

Roponen olisi halunnut nähdä myös Mononen kilpailussa, sillä Tour de Skillä mainiosti hiihtänyt espoolainen olisi tuonut hyvän vertailukohdan kansainväliseen vauhtiin. Roponen epäilikin, ettei hänen tämän päivän kisavauhti olisi riittänyt maailmancupissa korkealle.

- Ei se irtoa helpolla näin pakkasella, pitää peilata näihin olosuhteisiin. Lihaksistossa ei varmastikaan ole se herkin vaihe menossa, mikä oli tiedossa tällaisen pakkasjakson jäljiltä. Mutta uskon, että kisojen ja olosuhteiden kautta meno helpottuu.

Vantaan viikonlopun jälkeen Roposen kilpailukalenteri on huomattavasti täydempi kuin tähän asti, sillä joka viikonlopulle Salpausselän kisoihin asti riittää kilpailuja. Ensi viikonloppuna on vuorossa Nove Meston maailmancup.

- Oli mahdottoman mukavaa, että pääsimme hiihtämään. Minulle oli tosi tärkeää, että sain kaksi hyvää kilpailua ennen maailmancupia ja kovia kisoja alle. Toivottavasti tästä saan potkua lisää.

Suosittelemme

Tuoreimmat