Koe uusi yle.fi

Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros ja Hiihtolajien MC: Yhdistetyn 5 km
  • Koripallon MM 2019 karsinta: BUL - FIN
  • Hiihtolajien MC: Mäkihypyn karsinta HS142
  • Koripallon MM 2019 karsinnat: CZE - ISL
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Hiihtolajien MC: Mäkihypyn karsinta

Kommentti: TPS:n on hylättävä jättihallinsa ja sen tyhjät katsomot

Yle Urheilun Kaj Kunnas pohtii, mikä toisi tunnelman takaisin turkulaiseen kiekkopeliin.

urheilu
tps fanit
Tomi Hänninen

Elettiin 1980-lukua. Allekirjoittanut opiskeli Turussa, oli nuori ja lätkässä kaikensorttiseen urheiluun. Etenkin jääkiekkoon. Näin ollen askel vei kohti Kupittaan jäähallia harva se viikko. Kohti huikeaa tunnelmaa. Hurjia pelejä. Sykähdyttäviä persoonia. Oli Mal Davisiä, Mauri Eivolaa, Rauli Tammelinia,Viulunsoittaja Numppaa. Ja kuka nyt Kultatakki-Tammisen unohtaisi.

Nuoren kieltenopiskelijan viikottaiset kohokohdat olivat TPS:n liigapelit. Dramatiikka, jännitys, maalilaulu. Menestys. Häkki oli useimmiten täynnä tai melkein täynnä. Tunnelma huumasi ja vei mukanaan. Kultaa tuli. Halli kävi pieneksi. Kun MM-kisatkin oli saatu.

Tehtiin päätös rakentaa upouusi hieno reilun 10 000 katsojan jäähalli 20 minuutin ajomatkan päähän keskustasta. Keskelle peltoa. Tuli lisää kultaa. MM-kisatkin olivat menestys, vaikkei Suomi mitaleille päässytkään. Allekirjoittanutkin nautti täysin siemauksin.

Kun sai selostaa (ruotsiksi) TPS:n ensimmäisen ottelun uudessa areenassa. SaiPa kaatui 5-2. Ari Vuori teki Turkuhallin ensimmäisen maalin. Turku ja TPS oli kotimaisen kiekon kovin tekijä. Palstatilaa kertyi. Radioaallot lauloivat. TV-jutut seurasivat toinen toistaan. "Hunajata, hunajata, hunajata...".

Eletään 2010-lukua. Tepsillä on nihkeämpää. Yksi hassu kulta on napsahtanut tilille, muuten aika laihojen vuosien kuluessa. Suurien profiilipelaajien (anteeksi Petu Pikku-Numppa Nummelin) puute vaivaa. Halli ammottaa useimmiten suht tyhjillään. 3 555 ilmoitetaan yleisömääräksi. Paikalla ehkä 2100. Seuraavassa pelissä reilut 4000. Seuraavassa taas vajaat 4000 ja niin edelleen.

Mietin. Ehkä myös TPS:n hallitus miettii. Pitäisikö muuttaa takaisin keskustaan. Kupittaalle. Tehdä uusi vuokradiili Turun Kaupungin kanssa. Säästää rahaa. Vedota turkulaisuuteen. Saada halli taas täyteen. Hekuma takaisin. Pitäisikö? Mielestäni pitäisi.

Mitä mieltä sinä olet? Ja mitä tästä ajattelevat TPS-legendat Pappa Lindström, Numppa Nummelin, Tami Tamminen, Saku Koivu? Kun Yle Puheen Jääkiekkokierros keskiviikkona hakeutuu "tois pual jokke", voit sekä kuunnella että itse osallistua keskusteluun, jätä kommenttisi tämän jutun loppuun tai Yle Puheen lähetysikkunassa kierroksen aikana.

TPS-HIFK-huippuottelun lomassa Turkka Talonen ja allekirjoittanut pyörivät lähettimineen ympäri Turkuhallin käytäviä. Kun taas Riku Salminen asiantuntijanaan Kimmo Kuhta miehittävät selostamon syöverit. Ja pistävät örinää pönttöön! Lähetys alkaa klo 17.30.

Suosittelemme

Tuoreimmat