Koe uusi yle.fi

Suora

  • Suomen Urheilugaala 2018
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun EM: Parien vapaaohjelma

Italia ollut tyly kisaisäntä – joko nyt on Mäkäräisen vuoro juhlia voittoa?

Kaisa Mäkäräinen joutui jättämään Ruhpoldingin yhteislähtökilpailun väliin. Jos Mäkäräinen pääsee starttaamaan Anterselvassa hakee hän sieltä ensimmäistä voittoaan.

urheilu
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa MäkäräinenAFP / Lehtikuva

Kaisa Mäkäräinen taistelee ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta, mutta sairastuminen kesken Ruhpoldingin maailmancupin kisaviikkoa ja yhteislähtökilpailun väliin jättäminen oli paha takaisku tälle kamppailulle.

Maailmancup jatkuu tällä viikolla Italian puolella Anterselvassa. Mäkäräinen on viettänyt muutaman päivän Dobbiacon maisemissa ja toivoo olevansa jälleen iskukunnossa torstain pikakilpailussa.

Joensuulainen on kisannut Anterselvassa 25 kertaa, mutta ei ole pystynyt voittamaan Italiassa kertaakaan. Hän on kuitenkin ollut viisi kertaa toinen ja kaksi kertaa kolmas. Saksa on oikeastaan ollut Mäkäräiselle vieläkin tylympi maa, sillä siellä hän on startannut peräti 48 kertaa ilman voittoa.

Uransa aikana Mäkäräinen on voittanut 17 osakilpailua. Eniten voittoja hän on napsinut Ruotsista ja Suomesta (4). Tämän lisäksi hän on voittanut Sloveniassa kolme kertaa, Venäjällä ja Itävallassa kaksi kertaa sekä Norjassa ja Tshekissä kerran. Tällä kaudella Mäkäräinen on noussut palkintosijoille viidessä kilpailussa ja kahdesti näissä korkeimmalle pallille.

Soukalova ei kertaakaan palkinnoille Anterselvassa

Maailmancupin kokonaiskilpailua johtava Gabriela Soukalova on voittanut tällä kaudella kaksi osakilpailua ja on sijoittunut palkinnoille 7 kertaa viimeisessä 13 kisassa. Tshekin huonoin sijoitus tällä kaudella on ollut 8:s sija Hochfilzenin pikakilpailussa.

Anterselva ei kuitenkaan ole ollut Soukalovalle suotuisa kilpailupaikka, sillä hän ei ole saavuttanut siellä yhtään palkintosijaa. Hänen paras sijoituksensa on ollut kymmenes sija vuoden 2013 pikakilpailussa.

Naisten pikakilpailun voittajaa on ollut vaikea veikata viimeisen kahden kauden aikana, sillä yksikään urheilija ei ole voittanut viimeisessä 14 pikakilpailussa kahta kisaa enempää. Kahta voittoa ovat päässeet juhlimaan ainakin alkukauden sivussa ollut Darja Domratsheva, Franziska Hildebrand, Gabriela Soukalova, Marie Dorin Habert sekä tietysti Kaisa Mäkäräinen.

Hildebrand on ainoana voittanut tällä kaudella kaksi pikakilpailua, mutta toisaalta Mäkäräinen ja Laura Dahlmeier ovat olleet vahvoja juuri tässä 7,5 kilometrin rykäisyssä: he ovat molemmat nousseet viimeisessä 14 pikakisassa palkinnoille peräti viisi kertaa.

Ampumahiihdon naisten pikakilpailu TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 15.20.

Päivitetty 21.1. klo 12.18: Korjattu Soukalovan kauden voittomäärä oikeaksi.

Lähteet: Infostrada

Suosittelemme

Tuoreimmat