Koe uusi yle.fi

Suora

  • Sportmagasinet

RoPS-pomo huipputopparin menetyksestä – ”Emme päässeet edes neuvottelemaan”

Faith Friday Obilor valittiin viime kauden päätteeksi Veikkausliigan parhaaksi puolustajaksi. Nigerialainen jätti Suomen jo kertaalleen kirjoitettuaan sopimuksen Turkkiin vuodenvaihteessa. Jotain kuitenkin tapahtui ja nyt miehen seura on FC Inter.

urheilu
Veikkausliigan paras puolustaja Obilor hassuttelee.
Juha Mäntykenttä / Yle

24-vuotias Faith Friday Obilor saapui Suomeen kaudeksi 2011. RoPS:ia toppari edusti vuodet 2012-2015. Väliin mahtui syksyn mittainen laina FC Interissä, kun rovaniemeläiset olivat jo varmistaneet nousun Ykkösestä Veikkausliigaan.

Viime kausi oli rovaniemeläisiltä huikea ja syksy päättyi hopeajuhliin. Obilor pokkasi vuotuisassa Captain’s Ball -gaalassa sarjan parhaan puolustajan tittelin. Tämän jälkeen tien piti olla auki kansainvälisille kentille. Hän tekikin sopimuksen turkkilaisseura Eskisehirsporiin, mutta jotain meni pieleen. FC Inter uutisoi tiistai-iltapäivänä, että Obilor edustaa turkulaisseuraa kauden 2016.

Rovaniemeläisten seurajohdolle tärkeän pelaajan osoitteen vaihtuminen Turkista Turkuun oli yllätys.

- Tietomme oli, että hän teki Turkkiin sopimuksen, mutta asiat ovat ilmeisesti kariutuneet siellä. Kävimme keskusteluja, että jos hän jatkaa Suomessa, niin me olemme kiinnostuneita. Emme kuitenkaan koskaan päässeet neuvotteluasteelle saakka. Se kuvastaa tietysti, että hän ei halunnut jatkaa Rovaniemellä, seuran urheilu- ja markkinointijohtaja Jari Ilola totesi.

RoPS tarjosi Ilolan mukaan Obilorille kauden päätteeksi sopimusta.

- Suomi ei ollut silloin edes vaihtoehto. Olisi voinut olettaa, että tuon tasoiselle pelaajalle löytyy paikka ulkomailta.

- En tiedä yhtään mitä Turkissa tapahtui. Sen tiedän, että hän on ollut Rovaniemellä muutamia päiviä sitten. Varoittelimme häntä jo ennen lähtöä, että Turkissa voi olla omat riskinsä. Kokemuksia siitä, että asiat eivät mene aivan luvatusti siellä, on.

Interin puheenjohtaja Stefan Håkans kertoi seuran tiedotteessa turkulaisten olleen kiinnostuneita Obilorista jo pitkään.

- Inter on ollut meihin aiemmin yhteydessä. Tiedossamme oli, että muitakin ottajia olisi ollut. Hintakeskusteluihin asti ei ollut päästy, mutta kyselyitä oli lainapestin jälkeen, Ilola vahvisti.

RoPS:n viime kauden menestyksen takuumiehistä Moshtagh Yaghoubi hakee parhaillaan sopimusta ulkomailta. Aleksandr Kokko on tehnyt jatkon rovaniemeläisten kanssa, mutta myös hänen on uutisoitu olevan parhaillaan testissä Suomen rajojen ulkopuolella.

- Kokosta oli puhetta jo viime vuonna ja nytkin pitkin talvea. Suomesta siirtyy ulkomaille pelaajia suht vähän. Otan tähän kantaa vasta kun asia on varma. Hienoa kuitenkin, että kiinnostusta löytyy.

- Toivon, että pelaajat pääsevät ulkomaille ja pääsisimme tekemään kauppoja. Niitä tehdään Suomessa niin vähän.

- ”Mosalle” on jätetty aikanaan tarjous. Tilanne oli vähän sama kuin Obilorin kanssa. He halusivat ensisijaisesti ulkomaille ja Mosa teki sen täysin selväksi. Olemme ehdottomasti kiinnostuneita, jos hän Suomeen jää, Ilola painottaa.

Suosittelemme

Tuoreimmat