JYP SM-liigan kuumin joukkue – "Ihan kuin isät vastaan pojat"

JYPin voittoputki sen kuin venyy. Keskiviikkona jyväskyläläiset kaatoivat HPK:n.

Anssi Löfman, JYP Kuva: Tomi Hänninen

JYP painosti hurjasti kaksi erää HPK:ta vastaan, mutta johti vaivoin 2-1. Anssi Löfmanin tyhjiin tekemä osuma toi JYPille 3-1-voiton.

- Hei, täähän on ihan kuin isät vastaan pojat, heitti JYPin ex-tähtipakki Jari Korhonen kommenttina hallin käytävällä ensi erän jälkeen.

Siltä se näyttikin. Kahden erän jälkeen Tuomas Tarkki isäntien maalilla torjui 18 kertaa, mutta JYPin juniorikoulun läpikäynyt HPK:n Samu Perhonen urakoi lähes tuplasti, 35 torjuntaa.

- Peli oli hyvin hallussa kaksi erää. Kolmannessa erässä kaveri pääsi mukaan, mutta hyvin taisteltiin tilanteet suoraksi ja otettiin voitto kotiin, myhäili viime viikolla sivussa ollut JYPin ykkösketjun sentteri Anssi Löfman.

Löfman ei palannut kuitenkaan keskushyökkääjäksi, vaan pelasi ykkösen laidalla. Joonas Nättinen johti ketjua ja Janne Tavi viiletti toisella laidalla.

- Viime viikko jäi välistä. Peli-intoa kyllä löytyi ja hyvä peli saatiin kentällisellä pyöritettyä kaverin päätyyn, sanoi JYPin 2-0-maalin pohjustanut ja 3-1-osuman tyhjiin laukonut Löfman.

HPK:lla oli runsaasti paikkoja kolmannessa erässä tasoittaa. Peter LeBlancilla oli pariin otteeseen paikka kääntää peli, mutta kanadalainen ei maalia saa nyt oikein mistään.

- JYP tuli lujaa kahden ekan erän alut ja me ei päästy siitä paineen alta pois. Kolmannessa erässä olis kyllä pitänyt niistä paikoista maalit tehdä, mitä saatiin, sanoi HPK:n ainokaisen poikittaissyötöstä ampunut Sakari Manninen.

- Kopissa sovittiin, että otetaan tästä tuo kolmas erä mukaan perjantain peliin.

Perjantaina HPK kohtaa Hämeenlinnassa SaiPan.

JYPin avausmaalissa oli roppakaupalla onnea, kun Anssi Löfmanin rystyheitto päätyyn kimpoili maalin eteen liukuneelle Janne Kolehmaiselle. Kolehmainen on iso mies, jota on vaikea liikuttaa maalilta pois. Nyt siinä ei kyllä ollut ketään, joka olisi edes voinut yrittää liikuttamista.

Pasi Hautala, Jyväskylä