Erikoinen dopingkäry hämmästyttää Ruotsissa

Ruotsissa on ilmennyt erikoinen dopingkäry. Kummalliseksi positiivisen dopingtestin tekee se, että kyseessä on laji jossa kielletyistä aineista ei ole hyötyä.

Kuva: EPA

Koirahiihtäjä Micke Petterssonin dopingkäry on herättänyt ihmetystä Ruotsissa. Viime vuonna MM-hopeaa koirahiihdossa voittanut Pettersson kärysi anabolisisten steroidien käytöstä MM-kilpailuiden yhteydessä otetuissa testeissä. Sekä A- että B- näyte olivat positiivisia.

- Tämä on tottakai yllätys Mickelle, mutta myös lajiliitolla. Onhan tämä odottamatonta, koska kyseessä on laji, jossa kiellettyjen aineiden käytöstä ei ole mitään hyötyä, kommentoi ruotsalaisen koirahiihtoliiton puheenjohtaja Bengt Pontén SVT:lle.

- Minulla ei ole mitään tietoa, kuinka tämä aine on päätynyt minuun, Pettersson kertoi puolestaan edustajansa välityksellä.

Maansa koirahiihdon mestaruuskisoissa voittoon hiihtänyt Pettersson joutui väliaikaiseen kilpailukieltoon käryn seurauksena.

- Micke ei saa osallistua kilpailuihin, järjestettyihin harjoituksiin eikä toimia lajin parissa. Kansainvälinen lajiliitto kuulee Petterssonia ja päättää rangaistuksen, avasi Ruotsin koirahiihtoliitto sivuillaan.