1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tunnetaso nousi Isomäen kattoon - Ässät pyyhälsi Lukon ohi

Jääkiekon SM-liigassa "tuplamatsit" maistuivat makealta myös Satakunnan paikalliskahinassa. Isomäki Areena oli lauantaina loppuunmyyty toisen kerran peräkkäin.

Semir Ben-Amor Kuva: Tomi Hänninen

Lukko jätti Ässät perjantaina kotonaan nollille ja iski  molemmat osumansa ylivoimalla. Tänään lauantainakin jengi johti vielä päätöserässä, mutta sitten tuli punakone ja niittasi pisteet maalein 5-3.

Ensierässä molemmat onnistuivat yv-maaleillaan. Sitten tehtiin kaikki muut viidellä viittä vastaan, kunnes Ässien Semir Ben-Amor taituroi tyhjiin.

Ässillä natsasi päätöserässä. Se vei kolmannen osumin 3-1.

- Kaksinkampppailuvoittoja oli ja hieno esiintyminen joukkueelta. Työnteko yleensä palkitaan. Se oli tässä se avainsana. Kivahan näitä tuplamatseja on pelata. Tappion pystyy aina kuittaamaan nopeasti, analysoi Ässä-laituri Ben-Amor Lukon kohtaamista.

- Kyllä Lukko aina tunteita herättää. Siellä on vielä velipuolikin valmennuksessa. Enemmän se on kuitenkin vielä näille paikallisille jätkille sellainen kihelmöivä peli. Hieno tunnelma ja täys tupa. Ei voi valittaa, jatkoi Lukossakin kaksi kautta ahertanut Ässä-laituri.

Ottelu sinällään oli Rauman kohtaamista kiimaisempi. Ässät huilii huomenna ja tulee sorvin ääreen maanantaina. Heti tiistaina ja keskiviikkona kahinoidaan TPS:n kanssa. Saman rumban kokee Lukko. Tuleva vastustaja alkuviikosta on Tappara.

Lukon kultakypärä Toni Koivisto värkkäsi nyt saldon 1+1.

- Kyllä tiedettiin Ässien kovuus kotona. Vähän jouduttiin siinä alussa takaa-ajajaksi, mutta sitten päästiin johtoon. Se olisi pitänyt säilyttää, mutta teimme virheitä ja Ässät pääsi rankaisemaan, kertasi tapahtumia Lukon pistenikkari.

- Voittoa lähdimme ilman muuta hakemaan. Huono loppu meiltä. Tämä oli pikkasen enemmän fyysinen peli kuin eilen. Ei tämä kuitenkaan mitenkään yllätyksenä tullut. Kyllä meidän henkilökohtaiset virheemme lopussa ratkaisivat.

Ässien voiton näki jälleen viikontakaisen Tappara-matsin tapaan tarkalleen sama määrä eli täysi 6066:n läsnäolijan täysi

Jouko Färd, Pori