1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Adidaksen vetäytyminen IAAF:stä ilahdutti Jälkihiessä – "Pitää alkaa äänestää jaloillaan"

Kaj Kunnas, Tero Tiitu ja Reetta Meriläinen puivat Ylen aamu-tv:n Jälkihiki-ohjelmassa muun muassa sitä, että Adidas aikoo lopettaa Kansainvälisen yleisurheiluliiton sponsoroinnin.

Jälkihiki 25.1.2016
Katso Jälkihiki-ohjelma kuvaa klikkaamalla!

Urheiluvaatemerkki Adidas on BBC:n mukaan lopettamassa erilaisissa skandaaleissa rypevän Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) tukemisen. Uutinen otettiin ilolla vastaan Ylen aamu-tv:n Jälkihiki-ohjelmassa, jossa Kaj Kunnas, Tero Tiitu ja Reetta Meriläinen keskustelivat asiasta.

- Tämä on mielenkiintoinen ja hyvä uutinen. Nyt voi lähteä liikkeelle tapahtumaketju, joka viimeistään pakottaa Kansainvälisen yleisurheiluliiton putsaamaan pesänsä. Se saattaa myös vetää mukanaan muitakin isoja sponsoreita, sillä näissähän yleensä tapahtuu ketjureaktio, Meriläinen mietti.

BBC:n tietojen mukaan Adidaksen vetäytyminen johtuisi yleisurheilua riepotelleista doping- ja korruptioskandaaleista.

- Hyvältä kuulostaa. Sekä sponsorien että katsojien pitää alkaa äänestää jaloillaan, jotta saadaan muutos aikaan, Tiitu sanoi.

Kunnas otti soppaan mukaan myös Kansainvälistä jalkapalloliittoa ravistelleet skandaalit.

- Jos ajatellaan myös Fifan skandaaleja, niin mitähän sen sponsorit ajattelevat. On jo todistettu, että siellä jätkät vain heittävät rahaa toisilleen. Niin kauan kuin sponsorit tämän hyväksyy, niin mikään ei muutu, Kunnas täräytti.

Katso Adidaksen vetäytymiseen liittyvä keskustelu Jälkihiki-ohjelmassa ajasta 7:30 alkaen.