Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

SHL:n suomalaisseura käänsi kurssinsa - "Voimme kaikki puhua suomea jatkossa"

Växjö palasi kuuden parhaan joukkoon Ville Leinon hankinnan jälkeen. Puolustaja Ville Varakas naureskelee, että kohta vaihdetaan koppikielikin.

urheilu
Ville Varakas ja Teemu Rinkinen kuvassa
Ville Varakas (vas.) on pelannut myös Bluesin paidassa. (Arkistokuva)Tomi Hänninen

Växjö Lakers hankki jo viidennen suomalaispelaajansa, kun Ville Leino saapui seuraan tammikuun puolivälissä. Seura onkin parantanut otteitaan ja nousi lauantaisella 5-3-voitolla Brynäsistä SHL:n kuudenneksi.

Expressen-lehden (siirryt toiseen palveluun) haastattelema Ville Varakas naureskelee, että kohta on aika vaihtaa koppikielikin. Seurassa kiekkoilevat Leinon ja Varakkaan lisäksi Ilkka Heikkinen, Teemu Laakso ja Tuomas Kiiskinen.

- Opetamme muille vähän suomea, jotta voimme kaikki käyttää sitä jatkossa, Varakas irvailee.

- No ei, suomalaiset ja ruotsalaiset ovat niin samanlaisia, että joukkuehenki pysyy hyvänä. Kansallisuudella ei ole väliä, kunhan on hyvä tyyppi.

Varakkaasta on tullut Växjössä suomalaispelaajien "agentti", sillä hän vaikutti Leinon siirtoon ja sai ainakin Expressenin mukaan puhuttua Kiiskisen jatkamaan sopimustaan seuran kanssa.

Leinon myös avasi seurassa mukavasti, sillä laituri teki esityön voittomaaliin, kun Lakers otti kaatoi Örebron 4-3-jatkoajalla viime torstaina.

- Minun pitäisi saada pieni prosenttiosuuteni, Varakas vitsailee.

Puolustajan oma sopimus on katkolla kauden jälkeen.

- Keskityn tällä hetkellä tähän kauteen ja agenttini saa tehdä töitä jatkosopimuksen kanssa. Uskon, että Växjön on kanssa on käyty neuvotteluja.

Runkosarjaa on jäljellä 19 ottelua ja vääntö suorasta pudotuspelipaikasta on kovaa. Djurgården ja Växjö ovat kumpikin 60 pisteessä, taulukon viidentenä ja kuudentena. Viivan alla Färjestad on 59 pisteessä ja Brynäs 58 pisteessä.

Växjö kohtaa seuraavaksi juuri Färjestadin vieraskentällä.

- Tällä hetkellä jokainen peli on tärkeä, koska tilanne on niin tasainen. Jokainen joukkue parantaa juuri nyt eikä voittoja saada enää samalla pelillä kuin syyskuussa. Meidän pitää parantaa koko ajan, Varakas muistuttaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat