Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, joukkueiden loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 16.7.

Jääpalloilijoiden toive toteutumassa – kolme seuraa ja liitto mukana hallihankkeessa

Jääpallohalli rakennettaisiin Helsinkiin, Malmin jääkiekkohallin viereen. Halli pidentäisi kautta ainakin kolme kuukautta.

urheilu
jääpallo
Sirkka Haverinen / Yle

Jääpallohallia on puuhattu Suomeen jo yli vuosikymmen. Nyt suunnitelmat ovat pitkällä ja hallia aktiivisesti puuhannut HIFK:n jääpallon toiminnanjohtaja Pasi Virtanen on toiveikas, että laji saa vihdoin oman hallin Suomeen.

- Hallin toteutuminen on niin lähellä kuin vain voi. Ei vielä ihan maalissa, mutta ei siihen enää pitkä matka ole, Virtanen sanoo.

Hallia ei rakennettisi vain HIFK:n tarpeisiin. Jo suunnitteluvaiheessa mukana on useampi seura.

- Lähdettiin Vestan Markus Larssonin kanssa miettimään, mikä meidän jääpallon tilanne on. Sitten selvittiin halliasiaa. Kun saatiin aina yksi asia selvitettyä, niin rupesi tuntumaan, että tämä hanke voisi edetä. Sitten kutsuttiin myös Botnia ja jääpalloliitto mukaan ja tällä tiellä nyt ollaan, Virtanen kertaa.

Jääpallohallista on jätetty hakemus kulttuuri- ja urheiluministeriölle ja Helsingin kaupungilla on käsittelyssä tonttihakemus. Halli rakennettaisiin Malmin jääkikekohallin viereen. Pasi Virtasen mukaan paikka olisi näkyvyyden ja saavutettavuuden kannalta hyvä.

- Siinä menee vieressä kehä 1, missä menee kaksi ja puoli miljoonaa ajoneuvoa kuukaudessa. Se tarkoittaa, että lähemmäs viisi miljoonaa ihmistä näkee hallin. Siihen on kaavamuutoksia olemassa, millon siihen onnistuisi rakentaa parkkipaikat ja muut.

Virtanen kiittelee Helsingin liikuntavirastoa yhteistyön sujuvuudesta. Ongelmakohtiin on löydetty yhdessä ratkaisuja. Yhteen ongelmaan etsitään edelleen ratkaisua, jääpalloväen rahoitusosuuteen kaivataan vielä lisää yhteistyökumppaneita.

- 8-10 miljoonaa, siinä se hinta pyörii. Omaa rahoitusta puuttuu sen verran, että kyllä me tähän hakeeseen haluttaisiin vielä hyviä yhteistyökumppaneita. Olemme niitä saaneet ja kummejakin meillä on, mutta ei ehkä ole vielä aika julkaista hankeen kummien nimiä. Ne julkaistaan, kunhan saadaan kaupungin kanssa määrätyt asiat ratkeemaan, Virtanen kertoo.

Asia etenee Helsingin kaupungissa omaa polkuaan. seuraava iso askel on, kun liikuntavirasto vie asian liikuntalautakuntaan. Se päättää ensin sen, että jääpalloväki saa oikeudet tonttiin lähinnä suunnittelua varten. Suunnitteluoikeus on voimassa vuoden.

- Sinä aikana meillä on aikaa viedä hanketta kunnolla kaupungin kanssa eteenpäin, Virtanen kertoo hallihankkeen etenemisaikataulusta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat