Suora

  • Yleisurheilun GP-sarja, Lapinlahti
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n alkukilpailu

Jääpallomaajoukkueen päävalmentaja: Halli on jääpalloilulle valtava juttu

Varsinkin Etelä-Suomessa liigajoukkueet ovat monena talvena päässeet jäälle vasta samalla viikolla kuin liigakausi on alkanut.

urheilu
YLE / Antti Karhunen

Helsinkiin suunnitteilla oleva jääpallohalli pidentäisi kautta ainakin kolmella kuukaudella. Jääpallomaajoukkueen päävalmentaja Antti Parviaisen mukaan halli helpottaisi varsinkin Etelä-Suomen joukkueiden kauden alkua. Nyt monet joukkueet ovat päässeet jäälle vasta samalla viikolla kuin bandyliiga on alkanut.

- Huippujääpallolle halli on, jos ei nyt elämän ja kuoleman asia, niin valtava juttu, kun nämä talvet ovat menneet tällaisiksi, Parviainen sanoo.

Ruotsissa halleja on jo parikymmentä ja maajoukkueessa pelaa jo nyt nuoria, jotka ovat pelanneet aina hallissa. Parviainen ei usko, että Suomessa päästään samaan, mutta yksikin halli auttaisi lajia jo paljon. Hallin rakentaminen Helsinkiin on Parviaisen mukaan järkevää.

- Lähistöllä on monta seuraa ja kauempaakin Malmille on helppo tulla. Esimerkiksi nyt venäläiset käyvät harjoittelemassa Ruotsissa. Jos Helsingissä olisi halli, voisivat he tulla harjoittelemaan tänne.

Jääpallohallia on puuhattu Suomeen jo pitkään. Kymmenisen vuotta sitten Myllypuroon kaavailtu halli kaatui muun muassa hintaan – pikaluistelu- ja jääpallohallin kustannusarvioi oli noin 35 miljoonaa euroa. Nyt suunniteltu halli maksaisi 8-10 miljoonaa ja halliin mahtuisi 2000-2500 katsojaa.

Malmin halli mahdollistaisi MM-kisojen hakemisen Suomeen. Jos hallihanke etenee suunnitellusti, olisi arvokisojen järjestäminen mahdollista jo vuonna 2017 tai 2018.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat