Koe uusi yle.fi

Suora

  • Suomen olympiajoukkueen julkistamistilaisuus
  • Tarina suomalaisesta sisusta

Bluesin keltanokat kurittivat HPK:ta

Bluesin tulokaspitoinen liigajoukkue rynnisti 4-1-voittoon HPK:sta tiistai-illan liigakierroksella.

urheilu
Kaapo Kähkönen
Bluesin Kaapo Kähkönen venyi 41 kertaa kiekon tielle.Tomi Hänninen

Espoon Blues haki tärkeät vieraspisteet, kun HPK kukistui tiistaina Hämeenlinnassa maalein 4-1. Espoolaisten maaleista peräti kolme merkattiin liigatulokkaille.

Eipä näkynyt vieraaksi Hämeenlinnaan saapuneen Espoon Blues pelaamisesta, että espoolaisten kokoonpanossa oli peräti yhdeksän liigatulokasta. Vieraat hyökkäsivät vauhdikkaasti ja täräyttivät ensimmäisestä ylivoimastaan johtomaalin. Maalintekijänä ex. kerholainen Eetu-Ville Arkiomaa.

Toisen erän alkuun kotijoukkue tasoitti ottelun, mutta tämän jälkeen Bluesin ennakkoluulottomat liigatulokkaat, Antti Suomela, Sebastian Moberg sekä Iikka Kangasniemi, kurittivat HPK:ta. Erän päätösminuutilla HPK:n Samu Perhonen sai Suomelan kovan lyöntilaukauksen maskiinsa ja joutui jättämään pelin sikseen. Jere Myllyniemen torjuntojen avittamina, isännät lähtivät kuromaan päätöserässä vieraiden kolmen maalin johtoa kiinni.

- Voittaminen on ollut joulun jälkeen meillä vaikeaa. Kun voittamaan ei opi kuin voittamalla, niin illan sarjapisteet tulivat tarpeeseen. Onnistumiset antavat lisää itseluottamusta, joten maalit tulokaspelaajille tekevät heille hyvää. Pelejä on vielä paljon jäljellä, joten peli kerrallaan mennään eteenpäin, ilman pudotuspeliajatuksia, summasi Bluesin Jyrki Aho.

Päätöserässä kotijoukkue ei saanut aikaiseksi juuri minkäänlaista kiriä. Blues puolusti viisaasti, viimeisenä lukkonaan nuorten MM-maalivahti Kaapo Kähkönen ja siten tärkeät sarjapisteet matkasivat Espooseen.

- Kaksi ensimmäistä erää pelattiin todella luokattomasti. Asenne ei ollut meillä kohdallaan. Vähän oli aistittavissa ylimielisyyttä, kun vastassa oli nuori joukkue. Takki auki ei saa pelata, mutta nyt kävi näin. Huomenna on taisteltava ja tehtävä enemmän töitä, summasi isäntien ainokaisen tehnyt Waltteri Hopponen.

Suosittelemme

Tuoreimmat