Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sportille maukas kotivoitto - Ilves sai taipua

Sport taisteli 3-2-voittoon Ilveksestä SM-liigan tiistain kierroksella. Kahden mollivoittoisen joukkueen kohtaamisessa oli yksi asia varma. Jommankumman joukkueen paha putki menisi poikki. Ilveksen vieras- tai Sportin kotitappiot.

urheilu
Joel Kiviranta kuvassa
Joel Kiviranta teki Sportin 3-1-maalin.Tomi Hänninen

Sport pääsi viimeinkin juhlimaan kotivoittoa jääkiekon SM-liigassa. Vaasalaiset kaatoivat Tampereen Ilveksen 3-2. Sport oli voittanut kotikentällään edellisen kerran marraskuussa, kun Ässät taipui Kuparisaaressa. Sport oli silti saanut parista ottelusta pisteen, mutta hävinnyt voittolaukauskilpailussa.

Ilveksen vierassaldo on todella surkea, sillä illan otteluun tullessa oli Ilves voittanut kolmen pisteen arvoisesti tällä kaudella vain kerran. Ilves oli pelannut vieraskentällä ilman maalia yli 266 minuuttia

Sport aloitti vahvasti, mutta Ilves sai ensimmäiset naurut. Kenttämestarin erikoinen avasi maalipaikan tyhjän maalin eteen Markus Jokiselle, ja yli neljän tunnin maaliton vierasputki katkesi. Päätykiekko pomppasi kaukalon kulmasta maalin eteen, ja Sport-vahti Mika Järvinen oli kovaa vauhtia menossa pelaamaan kiekkoa maalin taakse.

- Näköjään joskus tulee lahjoja joulun jälkeenkin. Olin oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja sain maalin tehdä. Onhan se aika kiva tehdä maaleja, mutta lopputulos ei lämmitä, kertoi 1+1 tehot kerännyt Jokinen.

Toisen erän alkuun Sport sai viiden minuutin ylivoiman, kun Marcus Fagerudd taklasi selästä Erik Riskan laitaan. Päätyovi aukesi, ja Fagerudd sai poistua suihkun puolelle. Sport iski ylivoiman aikana kahdesti. Ensin Ville Leskinen iski läheltä tasoituksen, ja minuuttia myöhemmin Jake Newton pommitti siniviivalta johtomaalin.

- Ylivoima pyöri tänään hyvin. Viime aikoina siinä on ollut vähän ongelmia, mutta varmasti saadaan tästä jatkossa buustia, kertoi Leskinen.

Toivoselta tärkeitä pelastuksia

Ilves jäi erässä pahasti altavastaajaksi, mutta viime kaudella Sportissa pelannut maalivahti Hannu Toivonen teki useita pelastuksia ja piti Ilveksen vielä pelissä mukana. Erän lopussa Ilves taikoi kauniin maalin Sportin ylipelaamisen jälkeen. Markus Jokinen käänsi pelin omalta siniviivalta, ajoi syvälle Sportin päätyyn ja jätti Joonas Vihkolle takaviistoon avopaikan. Vihko upotti kiekon tarkasti etuyläkulmaan ja herätti joukkueensa taistelemaan kolmanteen erään.

Ilves saikin maalista erinomaisen kirivaihteen päälle, ja Sport jäi jalkoihin. Ilves sai myllytettyä peliä pitkiäkin pätkiä Sportin päätyyn, mutta kotijoukkueen oman pään taistelu riitti. Sportilla oli pari tilannetta vastaiskuista, ja etenkin Teemu Tallberg missasi näistä parhaan, laukomalla tyhjän maalin etutolppaan.

Ilves ei hyvästä hallinnastaan aivan paraatipaikoille päässyt, mutta eipä kiekko edes vieraille pomppinut. Mika Järvisen torjunnoista Joonas Vihko tai Matias Sointu olisi voinut hieman paremmalla tuurilla tasoittaa lukemat.

- Ei sitä voi kieltääkään, etteikö tämä (tappioputki) paina mielessä. Me kuitenkin taistellaan alusta loppuun asti ja tänäänkin saatiin hyvä kolmas erä. Huomenna on kuitenkin revanssi, jatkoi Jokinen, viitaten huomiseen Ilves-Sport-otteluun.

Joukkueet kohtaavat uudelleen huomenna Hakametsässä. Sport on pisteen päässä viimeisestä playoffs-paikasta, yhden ottelun enemmän pelannutta KooKoota perässä, tosin tasapistessä ottelun vähemmän pelanneen Ässien kanssa. Ilveksen tilanne sarjan peränpitäjänä ei muuttunut. Ero edellä olevaan HPK:hon pysyi kolmessa pisteessä.

Pasi Roimela

Suosittelemme

Tuoreimmat