Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun EM: Parien lyhytohjelma
  • Lentopallon Mestaruusliiga: HPK - LP Viesti
  • Urheiluruutu
  • Sykähdyttävin hetki 2017
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun EM: Parien lyhytohjelma

Jaloissa pyörinyt Tappara toipui - Lukolle tuplapeleissä kuokkaan

Tappara ei ollut edellisellä Rauman vierailullaan saanut aikaiseksi yhtään täysosumaa, mutta tammikuinen keskiviikko-ilta toi muutoksen.

urheilu
jukka peltola
Jukka PeltolaTomi Hänninen

Kirvesrinnat iskivät Lukon verkkoon varsinaisella peliajalla kolme maalia ja nollille pelatun jatkoajan jälkeen voittolaukauskisassa vielä kaksi maalia.

Kotijoukkueesta onnistui rankkareissa vain Turo Asplund ja tämä sinetöi Tapparalle toisen voiton tammikuisessa tuplaottelujen minisarjassa. Loppulukemat Äijänsuolla olivat 3-4.

Kotijoukkue Lukko sai otteluun lentävän lähdön, kun se iski avauserässä kahdesti. Raumalaisten vaarallinen ylivoimapeli toimi taas kertaalleen ja Tapparaleirissä hieman ihmeteltiin Lukon hurjaa alkua.

Lukon tämän kauden perisynti alkoi näkyä toisessa erässä, Lukko on verrattain harvoin pystynyt kauden aikana pelaamaan täysipainoisesti koko kuusikymmen minuuttista.

Nuori Lukko puolustaja Jesse Virtanenkin otti asian esille pelin jälkeen.

- Hyvin taisteltiin. Oli selvästi parempi peli kuin Tampereella, mutta harmittaa kun rankkareilla hävittiin. Meidän pitää saada ehjä 60-minuuttinen; tänään oli meiltä hyvä alku, mutta sitten naapuri pääsi peliin mukaan, Virtanen harmitteli.

Kevään asetelmiin kun tähytään, Rauman Lukon aika tiimalasissa alkaa käydä vähiin, peli takkuaa, eikä Risto Dufvan kultainen kosketus oikein tunnu joukkueen esityksiin vaikuttavan.

Raumalla onkin jo alkanut jonkinlainen pohdinta, ainakin kannattajien joukossa, olisiko Dufva vapautettava tehtävästään? Seuran johdosta kyseinen vaihtoehto kuitenkin kielletään vankasti.

Tapparan avausosuman tehnyt Jani Lajunen oli kirvesrintojen vieraspelaamiseen tyytyväinen.

- Tasainen peli, oltiin avauserässä vähän jaloissa, mutta sitten loppuun noustiin hyvin. Rankkareilla saatiin sitten maukas loppu pelille, Lajunen makusteli.

Tappara-kapteeni Jukka Peltola sai Ville Vahalahden vedosta kiekon kipeästi jalkaansa, kun Lukko värkkäsi tilanteessa 3-2-johtomaalin. Tönkösti bussiin kävellyt Peltola huikkasi matkalla "jäävänsä henkiin".

Mika Heino, Rauma

Suosittelemme

Tuoreimmat