Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros
  • Jääkiekon Mestis: Hermes - Peliitat
  • Mestis: Hermes - Peliitat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Pikaluistelun MC

Kohutapaus pakettiin - harmaakarhun kaataneelle NHL-pelaajalle tuomio

Anaheimin NHL-puolustaja Clayton Stoner on saanut tuomion vuonna 2013 kohua herättäneessä asiassa.

urheilu
Brandon Sutter suojaa, Clayton Stoner tulee perässä.
Brandon Sutter ja Clayton Stoner (takana)Tomi Hänninen

Stonerille mätkäistiin kolmen vuoden mittainen metsästyskielto sekä 10000 dollarin sakko harmaakarhun tappamisesta. Tuomio ei kuitenkaan hetkauta liiemmin Stoneria, joka teki vuonna 2014 neljän vuoden ja 13 miljoonan dollarin sopimuksen Anaheimin kanssa.

Kanadalaispuolustaja kaatoi toukokuussa 2013 harmaakarhun Brittiläisessä Kolumbiassa. Kun kuvat Stonerista kaadetun karhun pään kanssa julkaistiin vancouverilaisessa sanomalehdessä, kohu oli sitä myöten valmis.

Stoneria syytettiin alunperin viidestä eri kohdasta. Koska Stoner oli asunut jo vuosia Yhdysvaltojen puolella, hänellä ei ollut metsästyslupaa paikassa, jossa hän oli kaatanut karhun. Lisäksi ammattikiekkoilija metsästi metsästyskauden ulkopuolella. Kaksi syytteistä koski valheellista todistusta lisenssistä.

Tuomioistuin luopui lopulta neljästä jälkimmäisestä syytekohdasta Stoneria kohtaan.

Stonerin lakimies Marvin Stern kertoi oikeudelle, että DNA-testien perusteella Stonerin kaatama karhu ei ollut viisivuotias harmaakarhu, jonka paikallinen luonnonsuojeluteknikko oli nimennyt Cheekyksi. Tutkimustulosten perusteella karhun arveltiin olevan 18-vuotias.

Oikeustalon ulkopuolella olleiden Coastal First Nations -edustajien mukaan karhun iässä erehdyttiin pahemman kerran. Heidän mielestään kyseessä oli todellakin "Cheeky".

Lähteet: ESPN

Suosittelemme

Tuoreimmat