Pieti Poikola palaa korisliigavalmentajaksi – ”On mukava palata kasvattajaseuraan”

Edelleen myös Tanskan miesten maajoukkueen päävalmentajana jatkava Pieti Poikola myöntää, että Kouvojen laadukas kotimainen pelaajarunko motivoi.

urheilu
Pieti Poikola Ylen haastattelussa 2014
Pieti Poikola.Yle Urheilu

Kolmesti Korisliigan vuoden valmentajaksi valittu Pieti Poikola on Kouvojen seuraava päävalmentaja. Seura ja Poikola ovat solmineet 1+1-vuotisen sopimuksen. Poikola seuraa tehtävässä Kouvoja kuudetta vuotta valmentavaa Jyri Lehtosta, joka ilmoitti lokakuussa jäävänsä kauden jälkeen sapattivapaalle valmennustöistä.

Tampereen Pyrinnön kolmesti Suomen mestariksi valmentanut 38-vuotias Poikola on innoissaan paluusta korisliigavalmentajaksi. Päätös alkoi kypsyä jo syksyllä Kouvojen tiedusteltua miehen halukkuutta palata kasvattajaseuraansa.

- Kävin syksyllä Mansikka-aholla kommentoimassa peliä Yleisradiolle. Sitä ennen minulle oli jo heitetty ajatus valmentaa Kouvoissa ja katselin vähän sillä silmällä ihmisiä ja tunnelmaa. Ajatus Kouvolassa valmentamisesta alkoi tuntua hyvältä. Tampereella opin, kuinka paljon hyvää seurauskollisuus voi tuoda ja siksikin on mukava palata kasvattajaseuraan. Asuin loppusyksystä vaimoni kanssa toista kuukautta Kouvolassa. Viihdyimme Kouvolassa hyvin ja sillä oli luonnollisesti iso merkitys päätökseeni, Poikola kertoi Kouvojen tiedotteessa.

Edelleen myös Tanskan miesten maajoukkueen päävalmentajana jatkava Poikola myöntää, että Kouvojen laadukas kotimainen pelaajarunko motivoi.

- Näen Kouvot hienona haasteena ja seurana, jossa on mahdollisuutta tavoitella mestaruutta. Kotimaisessa rungossa on hieno sekoitus lahjakkuutta ja kokemusta. On etuoikeutettua saada valmentaa huippulahjakkaita pelaajia, joille polte harjoitteluun tulee sisältä. Eturivin takana on myös lupaavia pelaajia, mikä on todella tärkeää, sillä laadukas harjoittelu ja sen kautta tuleva liigamenestys edellyttää 12-15 pelaajan syvyyttä.

- Kesän alussa alkaa Kouvolassa harjoittelun organisointi ja suunnittelu. Olen elo-syyskuussa Tanskan maajoukkueen kanssa EM-karsinnoissa. Silloin vastuuta on paljon pelaajilla ja valmennusstaffilla. Hyvällä organisoinnilla ja delegoinnilla se ei ole ongelma - päinvastoin, opin varmasti paljon maajoukkuevalmennuksesta ja toisaalta apuvalmentajien ja pelaajien vastuu kasvattaa. Luottamus tulee olemaan yksi valmennukseni kulmakiviä, Poikola linjasi.

Lähteet: Kouvojen tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat