1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kotiradan yllätys ja ikävä loukkaantuminen alamäkiluistelussa

Alamäkiluistelun Jyväskylän MM-osakilpailu lauantai-iltana TV2:ssa ja Yle Areenassa. Aika-ajot luisteltiin jo perjantaina.

Kuva: Victor Engström

Jyväskylässä haettiin asetelmia alamäkiluistelun lauantain MM-osakilpailuun. 15 ja puoli suomalaismiestä pääsi lauantain kisaan. Alamäkiluistelussa on omat aika-ajot eli aika-laskut, joiden mukaan 64 parasta urheilijaa sijoitetaan kaavioon itse pääkisaa varten.

93 laskijasta nopein oli MM-sarjan kärkimies Cameron Naasz, joka viimeisenä laskijana ohitti nipin napin yllätysnimi Markus Juolan. MM-sarjassa sijalla 53 oleva jyväskyläläinen oli pitkään kiinni kotiradallaan aika-laskujen ykköspaikassa. Lopulta 630-metrisen radan aikaan 53.73 kiitänyt Naasz oli Juolaa 0,39 sekuntia nopeampi.  

Suomalaisista Miikka Jouhkimainen oli viides, Jere Lehto 11:s, Paavo Klintrup 12:s ja Antti Tolvanen 13:s. Kaikkiaan suomalaisia huomiseen kisapäivään pääsi 15. Tai oikeastaan 15 ja puoli, sillä Chilen lipun alla kisailevalla Camilo Gaezilla on myös Suomen kansalaisuus.

Suomalaisnaisia huomiseen kisaan pääsi neljä, muiden muassa jääkiekko- ja ringettemaajoukkueen hyökkääjä Susanna Tapani. Kanadan Elaine Topolnisky oli nopein.

Perjantain ikävin tapaus sattui Toni Heikkilälle. Suomen maajoukkuelaskija kaatui viimeisessä mutkassa ja törmäsi pahan näköisesti laitaan. Aivotärähdyksen saanut Heikkilä ei kisaa lauantaina.

Lauantain MM-osakilpailu suorana lähetyksenä Yle Areenassa klo 20.15 ja TV2:ssa  klo 20.30 alkaen.