Suora

  • Urheiluruutu

Poutala vaikean viikon jälkeen yhdeksänneksi

Mika Poutala haki parasta vauhtiaan pikaluistelun maailmancupin avauspäivänä Stavangerissa.

urheilu
Pikaluistelija Mika Poutala.
Mika Poutala. (Arkistokuva)EPA/IGOR KOVALENKO

Mika Poutala oli yhdeksäs pikaluistelun 500 metrin maailmancupin osakilpailussa Norjan Stavangerissa. Flunssasta vielä viikolla kärsinyt Poutala oli tyytyväinen aikaansa 35,01.

- Keskimäärin on todella hyvä fiilis, sillä on ollut todella vaikea viikko keskittyä kilpailuihin. Olen ollut vähän kipeenä ja pääsin vasta kaksi päivää ennen kilpailua jäälle harjoittelemaan, mietti Poutala Yle Urheilun haastattelussa Stavangerissa.

Mika Poutala hävisi voittajalle Venäjän Pavel Kulizhnikoville 0,3 sekuntia, luistin alkoi painaa viimeisellä 100 metrillä.

- 15 sadasosaa jäin mitalipaikalta, joten ei se sinänsä mikään paha ollut. Se 100 metriä jäi hieman harmittamaan, sammahdin hieman siihen viivalle ja kaveri (Gilmore Junio) pääsi karkuun. Kyllä tämä päivä päivältä paranee, analysoi Mika Poutala luisteluaan.

Suomella on tällä hetkellä yksi maapaikka sprintterien MM-kisoihin Etelä-Koreaan. Pekka Koskela ja Elina Risku tavoittelevat toista Suomelle maapaikka Etelä-Koreaan B-ryhmissä. Stavangerin maailmancupista on jaossa MM-kisoihin 16 maapaikkaa, ne jaetaan 500 ja 1 000 metrin yhteistulosten perusteella.

Toisen maapaikan metsästys Suomelle ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Pekka Koskela oli B-ryhmässä 16:s ajalla 35,72. Elina Risku päätyi 500 metrillä 18:nneksi (aika 39,74) ja 1 000 metrillä 25:nneksi ajalla 1.22,05. Huomenna naiset luistelevat 500 metriä ja miehet 1 000 metriä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat