Suora

 • Urheilua Yle Puheessa: Miesten Superpesiksen 4.finaali
 • Maantiepyöräilyn MM: Naisten kilpailu
 • Futsalia: GFT Prinsessat - Ilves
 • Urheilua Yle Puheessa: Jalkapallon Suomen cup: SJK - HJK ja Jääkiekkokierros
 • Jalkapallon Suomen cup: SJK - HJK
 • Urheiluruutu

Pärmäkoskelle ei löytynyt vastusta – ylivoimainen Suomen mestaruus

Krista Pärmäkoski sai tuulettaa jo hyvissä ajoin vapaan hiihtotavan 10 kilometrin Suomen mestaruutta. Pärmäkoski otti ylivoimaisen voiton.

urheilu
Krista Pärmäkoski
Krista PärmäkoskiLehtikuva

Naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa ei nähty tiukkaa sekuntikamppailua, sillä kaikki mitalisijat ratkesivat selvillä eroilla. Kärjessä oli odotetusti maajoukkuehiihtäjien nelikko.

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski aloitti kovaa ja kasvatti Imatran vaativalla vuoristorataa muistuttavalla radalla eroa takaa tuleviin tasaiseen tahtiin. Matkan puolivälissä ero toisena hiihtäneeseen Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roposeen oli 10 sekuntia ja maalissa se oli kasvanut 30,7 sekuntiin.

Roponen nappasi hopeamitalin 7,1 sekunnin erolla Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monoseen. Perjantain sprinttimestari Anne Kyllönen jätettiin lauantaina ilman mitalia. Kainuun Hiihtoseuran hiihtäjä oli lähestulkoon koko matkan neljännellä sijalla ja jäi pronssisijasta sekuntia liki 22 sekuntia.

- Erot olivat isot. Kun maailmancupia on hiihdetty, niin Suomen naiset ovat olleet samoilla sekunneilla. Kristan ero Anneen oli lähes minuutti, Krista on hiihtänyt kansainvälistä vauhtia ja hän oli selkeästi paras, maajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä totesi Yle Puheella.

Maajoukkuehiihtäjistä Kerttu Niskanen jätti kisan väliin sairastumisen takia. Maajoukkuenelikon takana Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala jatkoi hyviä hiihtojaan ja oli kisan viidentenä. Myös maastopyöräilyssä menestynyt Kangasniemen Kalskeen Sini Alusniemi oli kisan kuudes ja Tour de Skillä hiihtänyt Susanna Saapunki oli seitsemäs.

10 KM (V), NAISET

 1. Krista Pärmäkoski 21.40,7
 2. Riitta-Liisa Roponen + 30,7
 3. Laura Mononen + 37,8
 4. Anne Kyllönen + 59,5
 5. Maija Hakala +1.39,7
 6. Sini Alusniemi +1.59,6
 7. Susanna Saapunki +2.09,5
 8. Johanna Ukkola +2.14,8
 9. Marjaana Pitkänen +2.15,4
 10. Krista Niiranen +2.17,8
 11. Katariina Lonka +2.18,3
 12. Hennariikka Rahkola +2.22,5
 13. Anni Kainulainen +2.27,8
  Sanna Markkanen +2.27,8
 14. Heini Hokkanen +2.33,3

Suosittelemme

Tuoreimmat