Suora

 • Sportmagasinet

Heikkisen ylivoimaa Imatralla – Hyvärinen haastoi rohkeasti

Matti Heikkinen kumarsi maaliviivalla kiitokset yleisölle Suomen mestarina. Perttu Hyvärinen lähti kisassa rohkeasti liikkeelle.

urheilu
Matti Heikkinen
Matti HeikkinenLehtikuva

Matti Heikkinen oli Imatran SM-hiihtojen 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun ennakkosuosikki ja Perttu Hyvärisen ja Lari Lehtosen odotettiin tarjoavan hänelle kovimman vastuksen.

Riistaveden Urheilijoiden Hyvärinen aloitti varsin kovaa, kuten maajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä oli toivonutkin. Jylhä oli korostanut Nove Meston maailmancupissa pistetilinsä avanneelle Hyväriselle, että tämän pitää opetella hiihtämään jo alkumatkasta riittävän kovaa ja jossain vaiheessa sen pitäisi riittää loppuun asti.

Heikkinen kiristi tahtiaan ensimmäisen kierroksen jälkeen ja puolivälissä oli Hyväristä enää 1,4 sekunnin päässä. Kilometriä myöhemmin hän oli jo mennyt Hyvärisen ohi ja piti kärkipaikan loppuun asti. Heikkinen lisäsi vain vauhtiaan loppua kohti ero mitaliaan villisti tuulettaneeseen Hyväriseen kasvoi 23,2 sekuntiin.

Pronssista käytiin kova sekuntikamppailu Imatran Urheilijoiden Lehtosen ja IF Minkenin Matias Strandvallin välillä. Myös Oulun Hiihtoseuran Kusti Kittilällä oli mahdollisuus osallistua tähän taistoon ja lähteä Heikkisen peesiin, mutta Vantaan Hiihtoseuran hiihtäjän vauhti oli sen verran kovaa, että mitalijahdissa ollut Kittilä hyytyi.

Sen sijaan paremmin sprintterinä tunnettu Matias Strandvall hiihti mainion nousujohteisen kilpailun, mutta se ei riittänyt tällä kertaa mitaliin. Hyvän loppuvedon tehnyt Lehtonen kukisti Strandvallin 1,4 sekunnilla ja nappasi pronssia, Strandvall oli neljäs ja Kittilä viides. Jämin Jänteen 22-vuotias Antti Ojansivu oli päivän yllättäjä, sillä hän sai hyvää peesiapua ja pystyi nousemaan viimeisellä kierroksella kuudenneksi.

- Kärkikolmikko oli ennustettavissa, sillä Perttu ja Lari olivat viime viikonloppuna maailmancupin pisteillä ja Matin valmistava harjoitus näytti hyvältä. Perttu hiihti rohkean hiihdon, Reijo Jylhä kehaisi.

- Kustin sijoitus ei ollut minulle yllätys, sillä hän hiihtänyt aikaisemminkin kympin joukkoon ja ollut mitaleillakin. Tämä osoitti vain, että hän on edelleen kärkihiihtäjien joukossa. Matias jäi taas harmittavasti normimatkan mitalista, hän on ollut useasti sen huulilla.

Kilpaladuille palannut ja alkupäässä lähtenyt Juha Lallukka piti pitkään johtopaikkaa hallussaan ja oli lopputuloksissa 15:s. Kouvolan Hiihtoseuran hiihtäjä hävisi Heikkiselle 1.28,2.

15 KM (V), MIEHET

 1. Matti Heikkinen 30.08,9
 2. Perttu Hyvärinen + 23,2
 3. Lari Lehtonen + 29,4
 4. Matias Strandvall + 30,8
 5. Kusti Kittilä + 41,0
 6. Antti Ojansivu + 48,9
 7. Anssi Pentsinen + 52,5
 8. Martti Jylhä + 54,7
 9. Mikko Koutaniemi +1.05,0
 10. Joni Mäki +1.06,0
 11. Heikki Korpela +1.13,7
 12. Teemu Härkönen +1.16,4
 13. Waltteri Vinkanharju +1.21,2
 14. Juho Mikkonen +1.28,1
 15. Juha Lallukka +1.28,2

Suosittelemme

Tuoreimmat