Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild

Djokovic ei anna muiden yllättää - kuudes Australian avointen mestaruus

Novak Djokovic voitti Australian avoimen tennisturnauksen finaalissa Andy Murrayn 6-1, 7-5, 7-6(7-3). Australian avointen mestaruus oli Djokovicille jo kuudes. Grand Slam -turnausvoittoja hänellä on 11.

urheilu
Novak Djokovic.
EPA

Maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic hallitsee tennismaailmaa yksinvaltaisesti. Djokovic otti kuudennen Australian avointen mestaruutensa voittamalla Andy Murrayn finaalissa 6-1, 7-5, 7-6(7-3).

Mestaruus oli Djokovicille Australian avoimissa jo kuudes ja kaikkiaan 11:s Grand Slam -turnausvoitto. Djokovic löi Murrayn Australian avointen finaalissa jo neljännen kerran. Kaikkiaan keskinäiset ottelut ovat serbin eduksi 22-9.

Maailmanlistan ylivoimaisen ykkösen murhaavan tehokas hyökkäys- ja puolustuspelin yhdistelmä jauhoi Murrayn aseettomaksi. Toisessa erässä skotti taisteli hyvin, mutta sekin kääntyi Djokovicille. Kolmannessa erässä ottelun taso hieman laski.

Murray pelasi hyvin Djokovicin ensimmäisessä syöttövuorossa ja hankki jopa murtopallon. Serbi kuitenkin piti syöttönsä ja hallitsi sen jälkeen täydellisesti avauserää. Djokovic johti erää 5-0 ennen kuin Murray sai ensimmäisen pelinsä. Avauserä meni puolessa tunnisaa maailmanlistan ykköselle 6-1.

Toisen erän aluksi molemmat pitivät syöttönsä. Erän kolmas peli oli todella pitkä, mutta skotti onnistui lopulta pitämään syöttönsä. Murray oli toisessa erässä huomattavasti paremmin mukana, mutta Djokovic kaivoi erän ensimmäisen murron seitsemännessä pelissä. Murray kuitenkin jatkoi taistelua ja mursi heti takaisin.

Djokovic oli lähellä murtoa jälleen seuraavassa pelissä, mutta skotti oli päättänyt taistella toisesta erästä. Tilanteessa 5-5 Murray menetti syöttönsä johdettuan sitä 40-0. Djokovic vei jälleen muutaman brutaalin pallorallin ja pääsi syöttämään erävoitosta. Se onnistui kahdesta kaksoisvirheestä huolimatta. Toista erää pelattiin peräti 80 minuuttia.

Toisen erän tappio oli Murraylle kova isku. Heti kolmannen erän alussa Djokovic mursi. Ottelu ei kuitenkaan ollut vielä selvä. Murray vei serbin syöttövuoron ja tasoitti numeroiksi 3-3. Erän ratkaisu siirtyi aina tie-breakiin asti. Katkaisupelissä Murray sortui kahteen kaksoisvirheeseen ja Djokovic vei sen 7-3.

Murraylla oli turnauksen aikana omat haasteensa. Hänen ensimmäisen lapsensa syntyy aivan lähiaikoina. Murray lupasikin palkintopuheessaan palata ensimmäisellä lennolla kotiin. Lisäksi hänen appiukkonsa - huippuvalmentaja Nigel Sears - sai sairaskohtauksen kesken turnauksen ja joutui sairaalaan.

Murray on hävinnyt Australian avointen finaalin nyt viisi kertaa, neljän Djokovic-tappion lisäksi kerran Roger Federerille.

Suosittelemme

Tuoreimmat