Koe uusi yle.fi

Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • He pelaavat rahasta
  • Välierä: Pauli Nevala - keihäänheittäjä
  • Elävä arkisto: Pesäpallo - Suomen kansallispeli

"Maalivahtipelissä HIFK vei selkeästi pidemmän korren"

HIFK:n päävalmentaja Antti Törmäsen mukaan sunnuntain HPK-peli oli tasainen.

urheilu
Antti Törmänen kuvassa
HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen. Tomi Hänninen

Sarjakärki Helsingin IFK pesi yhdessä yössä kasvonsa, kun se haki täyden pistepotin Hämeenlinnasta maalein 5-3. Lopputulos miellytti helsinkiläisten päävalmentaja Antti Törmästä.

- Eilen koettiin katkera tappio, mikä sisuunnutti meitä. Samalla saatiin tähän peliin pari uutta pelaajaa mukaan ja erityisesti Záborskýn kaksi maalia oli positiivista antia. Ottelu oli tasainen, missä toiseen erään saatiin pari hyvää maalia. Alivoima toimi päätöserään asti, mutta muuten erästä jäi hivenen huono maku. Silti, tärkeät kolme pistettä meille, sanoi Törmänen

HPK ei ole laittanut koko pelaamistaan uuteen uskoon valmentajavaihdosten jälkeen, mutta pieniä nyansseja on kuitenkin muutettu. Näistä kiekkokontrollin lisääminen on ollut selkein muutos edelliseen pelitapaan.

- Meidän joukkueella oli taisteleva ilme, vaikka numerot eivät aivan kaikkea kerrokaan. Ottelu oli tasainen, missä vieraat käyttivät tehokkaasti omat maalipaikkansa. Meidän pitää löytää rentous omiin vastaaviin. Hyökkäyspäässä vähän hosutaan liikaa ja pieniä virheitä kaikkinensa tulee liikaa. Niistä pitää jatkossa päästä eroon, analysoi HPK:n uunituore päävalmentaja Olli Salo.

Kiekkokommentaattorina illan ottelussa toiminut Petteri Sihvonen näki ottelun ratkaisun ensisijaisesti maalivahtipelissä.

- Maalipaikkoja laskettaessa HPK todennäköisesti jopa voitti ne, mutta maalivahtipelissä IFK vei selkeästi pidemmän korren. HPK pelasi rohkeasti eikä se pelillisesti ollut alakynnessä illan ottelussa. Koppi vain ei tarttunut HPK:n maalivahdilla.

KalPan lainavahti Samu Perhonen ei ollut pelaavassa kokonpanossa iltapäivän ottelussa ja hänen vuokrasopimuksensa HPK:ssa päättyykin sunnuntaina. Tällä hetkellä hän on loukkaantuneena, mutta hänen tai jonkun muun vastaavan tasoisen torjujan palveluksilla olisi tarvetta hämeenlinnalaisjoukkueessa.

Suosittelemme

Tuoreimmat