Suora

 • Pikaluistelun MC: Stavanger
 • Mäkihypyn SM
 • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros
 • MotorSport
 • Lentopallon Mestaruusliiga: LEKA Volley - Vantaa Ducks
 • Pikaluistelun MC
 • Urheiluruutu
 • Pyöräilyn maantiecup 2017
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Niskanen passittaisi Jauhojärven eläkkeelle – "Saattaa vuoden päästä olla Niskasen pojalla pikkusen eri mielipide"

Sami Jauhojärvi joutui sunnuntaina jättämään väliin Imatran SM-hiihdot vatsataudin vuoksi. Menestyksekäs joukkue ylsi voittoon myös ilman Mustia, ja Iivo Niskanen intoutui jo ehdottelemaan joukkuetoverilleen eläkettä.

urheilu
Sami Jauhojärvi tuulettaa mitali kaulassa.
Iivo Niskanen ja Sami Jauhojärvi mitalit kaulassa Sotshin olympialaisissa vuonna 2014.Tomi Hänninen

Voittoisan Vuokatti Ski Team Kainuun riveissä Jauhojärven poisjäänti sunnuntain kisasta nosti pintaan uudenlaista jännitystä, sillä juuri Jauhojärvi on kahtena peräkkäisenä vuonna hiihtänyt joukkueen aloitusosuuden tuossa viestissä.

– Pieni pelko siinä oli, että Vantaa sieltä tulee, sanoo joukkueensa onnenamuletiksi (siirryt toiseen palveluun)tituleerattu Jauhojärvi.

Vantaan hiihtoseura ei kuitenkaan voittanut, vaan Mikko Koutaniemi, Iivo Niskanen, Teemu Härkönen ja Martti Jylhä ylsivät ylivoimaiseen Suomen mestaruuteen Mustin poisjäännistä huolimatta.

Vuokatin menestyksekkäälle joukkueelle SM-kullasta on tullut tuttu saavutus, mutta vuonna 2012 joukkue joutui tyytymään pronssiin – ja tuolloin Jauhojärvi ei hiihtänyt osana tiimiä.

Saattaa Niskasen pojan mieli muuttua

Niskanen lähetti sairastuvalle jääneelle Jauhojärvelle terveisiä heti voiton jälkeen.

Jos latujen ulkopuolellakin olisi ihan tosikkona, niin kyllä se alkaisi päätä syömään.

Sami Jauhojärvi

– Mustille terveisiä, kun ikinä ei kuulemma hoidettu ole mestaruutta ilman häntä, niin nyt hoidettii! Joutaa eläkkeelle!, Niskanen nauroi Yle Urheilun haastattelussa.

Joukkueen voitosta ilahtunutta Mustia ei eläkekeinutuoli ihan vielä kiehdo.

– Veikkaisin, että kun noin vuoden päästä aletaan Lahden MM-kisoissa viestijoukkuetta valitsemaan, niin Niskasen pojalla saattaa olla pikkusen eri mielipide siitä, pitäisikö minun jäädä eläkkeelle vai ei, Jauhojärvi kuittaa.

Huumorimiehiä, nämä hiihtäjät.

– Kyllä tämä muuten on sen verta tosikkohommaa, että jos latujen ulkopuolellakin olisi ihan tosikkona, niin kyllä se alkaisi päätä syömään jossain vaiheessa, Jauhojärvi sanoo.

Mahatauti vei 2,5 kiloa

Nyt Jauhojärvi on saanut selätettyä kisaamisen estäneen vatsatautinsa.

– Se kesti seitsemän päivää, ja painoa tipahti 2,5 kiloa. Onneksi siitä nyt vähän on takaisin tullut, että ei ole kaikki jäänyt pönttöön.

Ihan kisaterässä Musti ei vielä ole, mutta ennen seuraavaa koitosta on vielä muutama päivä aikaa. Lauantaina edessä on Holmenkollenin 50 kilometrin kisat, ja pian Norjan reissun jälkeen onkin jo Falunin kisojen vuoro.

– Onneksi tässä on muutama päivä aikaa. Kunhan nyt kunnialla selviää tuon viiskymppiä läpi, niin sillä yleensä on ollut sellainen positiivinen vaikutus, että seuraavana viikonloppuna kulkee hyvin sitten, Jauhojärvi tuumii.

Suosittelemme

Tuoreimmat