1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Bisons vakavissa talousongelmissa - jopa loppukausi vaakalaudalla?

Korisliigaa ja Itä-Euroopan VTB-liigaa pelaava Bisons on vahvistanut julkisuudessa velloneet huhut vaikeasta taloudellisesta tilanteestaan.

Kuva: Tomi Hänninen

Korisliigassa kolmantena oleva Loimaan Bisons on vahvistanut verkkosivuillaan julkaisemassa tiedotteessaan, että seura kärsii vaikeasta taloudellisesta tilanteesta. Korisliigan ohella joukkue pelaa Itä-Euroopan VTB-liigaa ja talousongelmista on liikkunut huhuja jo aiemmin.

- Tilanne ei toistaiseksi ole kriittinen ja töitä joukkueen toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi tehdään taukoamatta, Bisonsin tiedotteessa kerrotaan.

Seuran mukaan ongelmien taustalla on kahden varainhankkijan vetäytyminen toiminnasta syksyn aikana ja mikäli tilannetta ei saada korjattua, joukkueen loppukausi on vaarassa.

Urheilulehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) osa Bisonsin pelaajista on etsinyt maanantaista lähtien uutta joukkuetta. Toteutuessaan tilanne voi sekottaa Korisliigan pakkaa melkoisesti, sillä loimaalaisten riveissä pelaavat muun muassa maajoukkuemiehet Tuukka Kotti ja Mikko Koivisto.

Bisons nousi Korisliigaan kaudelle 2011-12 ja joukkue voitti kahdella ensimmäisellä kaudellaan mestaruuden. Joukkue on yltänyt mitaleille neljällä peräkkäisellä kaudella.